Kwizien Divien in de Hallestraat**

Soms zijn er eetgelegenheden waar je twijfels bij hebt en dan toch goed meevallen, soms worden die twijfels ook gewoon waarheid. Kwizien Divien in de Hallestraat is een onderdeel van hotel ’t Koffieboontje. De straat zelf is verkeersvrij en veel wandelaars maken er de doorsteek van de Markt naar de Oude Burg. Wat nu Kwizien Divien is was vroeger onder meer “De witte raaf”, ooit stond Pieter Lonneville (Tête Pressée) en Jerome Papin (Bistro3) hier in de potten te roeren.

Nu staat er een chef aan het fornuis die een uitgebreide kaart aanbiedt en dat is soms al eens tricky. Versheid kan niet altijd gegarandeerd worden als de menukaart veertien pagina’s lang is met wel vier menu’s en tal van suggesties, voor- en hoofdgerechten en remedies om de kleine honger te stillen.

Een ex collega van me uit een vorig leven had me toch overhaald om te gaan lunchen. Het was dus moeilijk kiezen maar uiteindelijk kwamen we uit bij het maandmenu van €39. Goedkoop, vooral wanneer je kan kiezen tussen tonijn en babykreeft. Weeral tricky.

Bij het aperitief kregen we lekker brood en rillettes, de ex- collega koos voor tartaar van tonijn en varkenshaasje, ik voor een halve kreeft belle vue en een gegrilde tonijnsteak.

De kreeft was lekker net zoals de cocktailsaus, ook de tartaar was verzorgd en mooi op het bord geschikt, ik was aangenaam verrast. De hoofdgerechten waren ook in ruime porties mijn tonijnsteak was nog een beetje rosé en waarschijnlijk uit de diepvries. Het varkenshaasje was correct gebakken.

Als dessert was er een cremeux van chocolade met vanille ijs die lekker was, het ijs was zelf bereid en met een lepel op het bord geschept. We sloten af met een koffie met enkele snoepjes. De rekening, met twee glazen huiswijn, bedroeg €110. Een meevaller als je ziet wat we gegeten hadden.

Terug thuis kreeg ik echter, zonder te willen in detail treden, een dwingende toiletdrang. Of er al dan niet een oorzakelijk verband was laat ik in het midden maar ik vond het op zijn minst gezegd vreemd.

Kwizien Divien zou zich moeten beperken in het aantal gerechten dat het aanbiedt. Je hoeft niet te proberen om iedereen te behagen door zowel mosselen, slaatjes, omeletten en kreeft aan te bieden. Een duidelijke identiteit en weg kiezen is belangrijker dan iedereens vriend te willen zijn.

Kwizien Divien is alle dagen open. Er is ook een lunch voor €11, enkel hoofdgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.