Op het terras van De Grilloir**(*)

Eind mei opende “De Grilloir” langs Fort Lapin. In een oud pand die recentelijk compleet werd gerenoveerd vond de zaak een onderkomen. Het interieur is modern met bruin en zwarte tinten en grote lichtarmaturen. Een grote troef is ook het zonnige terras aan de achterkant waar het rustig zitten is. Wanneer je het restaurant binnenkomt loop je als het ware door naar het terras. In de tuin was er een feestje bezig en waren er nog enkele andere tafeltjes bezet. Binnenin was het eerder rustig, blijkbaar wou iedereen nog eens genieten van wat wel eens de laatste zomerdag van het jaar zou kunnen zijn.

De kaart, een uit de kluiten gewassen exemplaar met een eikenhouten kaft, bevat geen menu maar wel een ruime keuze uit verschillende voor- en hoofdgerechten, pasta’s en salades. Er zijn ook enkele kindergerechtjes.

Bij het aperitief kregen we een bordje nootjes en bestelden we extra een bordje prosciutto. Blijkbaar werd het verkeerd begrepen want we kregen beenham van de grill die eigenlijk niet op de kaart stond. Het heeft toch gesmaakt en we hebben er ook geen opmerking over gegeven.

Wij kozen voor garnaalkroketten en vitello tonato als voorgerecht. De dienster wist echter te vertellen dat er geen vitello tonato meer voorradig was. Annemieke koos dan maar voor de carpaccio met parmezaanschilfers en fleur de sel.

De garnaalkroketten waren correct met een sterk doosmakende bisquesmaak, de garnalen die er rond lagen als versiering kwamen uit een pakje en smaakten ook zo. De carpaccio was lekker.

Als hoofdgerecht ging de keuze naar de Ierse filet pur en de gamba’s à la plancha. Bij de biefstuk is er keuze tussen verschillende sausjes, ik koos voor de béarnaise die vers bereid was. De bakwijze was correct, de smaak van de marinade overheerste wel een beetje zodat je niet veel meer proefde van de pure vleessmaak.
De gamba’s van Annemieke waren lekker behalve één die precies al eens gebakken geweest was, hij was anders van kleur en taaier, een beetje vreemd. De gamba’s waren eveneens gemarineerd in een (zoete) sojasaus. De pasta die we er bij besteld hadden was eerst vergeten en kwam dan later toch op tafel met excuses van de bediening, die trouwens zeer vriendelijk was. Marieke smulde ondertussen van een kinderportie ribbetjes met enkele sausjes.

We sloten af met een koffie waarbij we nog een ruime crème brûlée kregen. Zeer lekker trouwens. De rekening bedroeg €125, bij het eten dronken we twee glazen lekkere huiswijn.

We hadden goed gegeten maar hadden toch het gevoel dat het wat meer kon zijn, hier en daar liet men toch een  steekje vallen…

In “De Grilloir” kan je in de week, behalve op woensdag, ook terecht voor een lunch voor de aantrekkelijke prijs van €12. Op woensdag zijn ze gesloten, op zondag is de keuken doorlopend open. Je kan er op vrijdag en zaterdagavond terecht tot middernacht, in de week tot 22u30, ideaal voor een late honger dus. Parking is er ook in overvloed, iets wat in het centrum wel eens kan tegenvallen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.