Bussia in Amsterdam, lekker Italiaans****

Annemieke volgde een congres over nieuwe trends in Amsterdam, ik volgde een oude trend en ging gewoon een namiddag de stad verkennen… Ik bezocht enkele leuke musea waar je in een uurtje weer buiten bent, ideaal als je niet veel tijd hebt en toch enkele dingen wil zien. Eén van die musea is Ons’ Lieve Heer op Solder, een vroegere schuilkerk uit de tijd dat het verboden was om katholieke erediensten in een openbare plaats bij te wonen.Alle katholieke kerken uit die tijd, zoals de Oude Kerk, waren gerefomeerd tot protestantse kerken.

Ook leuk en interessant is het Grachtenhuis, waar je een zicht krijgt op de geschiedenis van de stad en de stadsuitbreidingen in de vorm van de Heren-, Keizer- en Prinsengracht. Het leuke aan het museum is dat alles audiovisueel wordt voorgesteld met videoprojectie en geluidsopnames. Op het einde kan je op een iPad je verdere route door de stad uitstippelen en laten afdrukken, zo heb je meteen een plannetje en de adressen van je volgende stops!

Het woonbootmuseum geeft je een indruk hoe er geleefd werd in zo’n huis op het water, in de grachten van Amsterdam liggen er zo’n 2500!

Al deze musea bezocht ik gratis met de I Amsterdam city card, met de kaart kan je een heleboel musea gratis bezoeken, krijg je een gratis rondvaart op de grachten en een ticketje voor het openbaar vervoer.

Toen we opnieuw herenigd waren was het tijd om naar Bussia te trekken, een Italiaans restaurant in de Reestraat, een zijstraat van de Prinsengracht. Het is een vrij grote zaak met ook nog tafels op het eerste verdiep. De bediening is vlot en vriendelijk en dat de hele avond lang ook al zat de zaak tegen het einde van de avond afgeladen vol.

De gerechten zijn Italiaans met een moderne toets, wat wel opviel was dat bij bijna ieder gerecht een zoet accent werd toegevoegd wat niet altijd nodig is.

Naast de gerechten op de kaart kan je ook kiezen voor één van de drie menu’s. Die verschillen enkel in aantal gangen. Je kiest dus voor vier, vijf of zes gangen en betaalt per gang €6 meer. Wij kozen voor de vier gangen en betaalden €46 voor het menu.

Op tafel kwamen onder meer een coquille met rode biet, lekkere risotto met pesto en parmezaan, verse pasta met ragout van konijn, Iberico varken, gekonfijt en gewoon gebakken, rogvleugel met couscous en een zoete chutney. Als dessert kozen we kaas en een rabarbertaartje met frambozensorbet en merengue.

Bij de koffie kregen we nog enkele zelfgemaakte snoepjes.

We hadden zeer lekker gegeten, de wijn per glas was voortreffelijk en niet duur en betaalden €130. Bussia blinkt uit in zijn bediening, originaliteit van de gerechten en de vlotheid waarmee ze het serveren. Een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.