Lekker bij Aneth met mindere bediening

Bij een vorige job bij Sunparks, leerde ik Barbara, Maaike, Sabine, Pascale en Sophie kennen. We zien mekaar nog een paar keer per jaar en koppelen dat meestal wel aan het culinaire. Zo was Maaike deze keer op een Groupon aanbieding bij Aneth terecht gekomen, en probeerden we daar het degustatiemenu uit aan voordeelprijs van €49 pp. 
Ik was voordien al eens bij Aneth geweest, en dan kwam het mij wat koel en klassiek over. We zaten deze keer met ons 6 in de ruimte links, wat apart, dicht bij de keuken. Dat was al beter dan de andere ruimte, waar het er stil en stijver aan toegaat. Ze dachten waarschijnlijk dat ze beter 6 vrouwen wat apart zetten 🙂

De avond startte wat aarzelend. We werden bediend door een jongeman, die waarschijnlijk nog niet zolang daar werkte, we vermoeden een stage. Hij geraakte wat moeilijk uit zijn woorden. En terwijl we in het begin hem nog het voordeel van de twijfel gaven, was het na een tijdje wel storend. Hij vergat de water bestelling, bracht de wijnkaart niet, zette ook geen brood op tafel, kon de gerechten ook niet echt uitleggen. Alle respect voor wie het vak wilt leren, maar eigenlijk in een sterrenzaak mag je zo iemand niet aan zijn lot overlaten en beter begeleiden.
Het wijnarrangement was €44 euro per persoon. Gezien we redelijk lang gingen tafelen en teveel wijn zo in de week, in combinatie met naar huis rijden niet zo’n goed idee was, kozen we voor een paar flesjes van de kaart. Maaike koos een lekkere witte en rode wijn. De sommelier hielp ons met het uitkiezen van een heerlijke Riesling wijn. Perfect, niets van te zeggen, heel lekkere wijnen, goed bediend.
Het eten op zich was voortreffelijk.  We kregen een uitgebreide menu met oa scheermes met quinoa, sesam, zure room, carpaccio van tomaat. Warme gerechten waren een rog met ansjovis, kappertjes, zuurdesem en kabeljauw met pickles, olijf, bloemkool en saus bordelaise. We namen geen extra kaas erbij.
Tussenin kregen we een cocktail caipirinha, wat zeer vreemd was en ook nog eens niet lekker bereid door opnieuw onze jonge ober. Als je dit er dan tussen serveert, dan moet je wel zeker zijn dat de smaken kloppen. Was nu eerder een ordinair alcoholshot ertussenin.
Dessert was dan wel weer heel lekker, met perzik in twee bereidingen, framboos, granaatappel, amandel, karamel en roze pepers. Bij de koffie kregen we ook nog lekkere kletskop, ijsje van munt. De macarons waren niet geslaagd, harde koekjes.

Samengevat, heel lekker gegeten maar de bediening was echt niet goed, wat de sfeer wel naar beneden trok. Het blijft zo dat je eetervaring maar echt top is als het volledig plaatje klopt in een restaurant. Maar het gezelschap was uiteraard wel weer een pluspunt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.