Teleurgesteld in Trente

Een paar keer per jaar ga ik op stap met vriendinnen en combineren we shoppen, iets culinairs en een overnachting. Deze keer was Leuven aan de beurt. Ik was heel aangenaam verrast over de leuke winkels en gezellige straatjes. We beleefden een heel leuke namiddag, met als afsluiter Trente, het restaurant van de beloftevolle jonge chef Quinten De Paepe.
Het restaurant lag al lang op voorhand vast, want heel vlug volboekt. Het is dan ook heel klein, telt maar een paar tafels. Het interieur is heel modern en strak, bediening jong maar heel vlot. We werden heel goed ontvangen en ook de voorstelling van het menu was perfect. Er is maar 1 menu, je kiest gewoon hoeveel gerechten je wilt eten. Wij kozen voor de 4-gangen met aangepaste wijnen. Heel leuk én praktisch is dat je het wijnarrangement ook half kan bijboeken. Dan krijg je wel alle wijnen te proeven, maar telkens een half glas, perfect op mijn maat.
We startten met een eerste voorgerecht: Zalmforel, Spitskool, Jeneverbes en Karnemelk. Dit was lekker, maar had weinig uitgesproken smaak. Hierbij dronken we een lekkere Riesling Trocken (Dreissigacker, Duitsland, 2011). Volgend gerecht was Inktvis, Venkel, Beukenzwammen en Anijs (27 euro) met als wijn Montej (Villa Sparina, Gavi, Piemonte, 2010). Dit was mooi gepresenteerd, maar volledig zonder smaak. Als je dit met je ogen dicht zou eten, had je totaal geen idee wat het zou kunnen zijn.
Als hoofdgerecht was er de Hertenbout, Vitelotte Aardappel, Bosbessen en Viooltjes met daarbij een franse wijn Maris Organic (Château Maris Minervois, Frankrijk, 2010). De presentatie was niet ok, er lag 1 grote homp vlees op een bord met wat garnituur. Het vlees op zich smaakte wel lekker, de rest van het gerecht echt teleurstellend. Het beste van alles was het dessert. Wij kozen allemaal voor het kaasdessert: Pont-l’Évêque, Selder, Appel en Walnoot. Daarbij werd een appelcider uit het Land van Herve, Belgisch dus, geserveerd. Dit was lekker, de combinatie van appel en de kaas was verrassend.
Naar het eind van de avond liet de bediening het ook wat afweten. We zagen een ober met zijn vriendinnetje een glas zitten drinken in de gang naar de keuken, wachtend tot wij het restaurant zouden verlaten.
Ik geef toe dat we naar het eind van de avond weliswaar onder behoorlijk wat alcohol invloed waren, gelukkig was het dan stappen naar onze B&B (Alizee, die trouwens een aanrader was, super!), maar we waren zeker nog goed in staat om te kunnen oordelen dat dit restaurant zijn geld niet waard was (90 euro per persoon). Volgende keer toch proberen binnen te geraken bij Luzine…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.