De eerlijke keuken van Den Amand***

Een restaurant vinden die op maandag open is in Brugge is soms een helse zoektocht. Enkele zijn open maar dan dreig je altijd in dezelfde zaken terecht te komen, wij gingen op zoek naar een ander restaurant die op maandag open is. Den Amand is er zo eentje. Den Amand is gelegen aan het Sint Amandsplein en een tijdje geleden compleet gerenoveerd. Heel groot is het er niet, slechts een tiental tafels en achter de bar is ook de keuken geplaatst. In de zomer kan je wel buiten zitten op het terras.

De kaart is verrassend uitgebreid, je vindt er slaatjes, wok- en pastagerechten, loempia’s, een aantal voor- en hoofdgerechten, een keuzemenu en gisteren was er ook nog een chocolademenu. Veel dus voor iemand die zo goed alleen in de keuken staat, wij zijn benieuwd.

Bij het aperitief kozen we een bord met “Brapas” (€12), een tapasbord met Brugse streekspecialiteiten. We kregen een bord met onder meer Oud Brugge kaas, kaaskoekjes met ham en paté.

We besloten te kiezen voor het keuzemenu (€35), met telkens keuze uit twee gerechten. Beiden lieten we ons verleiden door de Sint Jacobsvruchten met cappellini, prei en oesterzwammen. Als hoofdgerecht kreeg het stoofpotje van everzwijn met kapittelbier, witloofslaatje en kroketten de voorkeur.

Beide gerechten waren lekker en mooi geproportioneerd. De Sint Jacobsvruchten goed gebakken, niet over te zeggen. Hetzelfde met het hoofdgerecht al hadden we beiden de bedenking dat we toch wat meer vlees mochten hebben. De saus was lekker en heel smaakvol.

Bij het voorgerecht dronken we een glas witte huiswijn die ons niet echt kon bekoren, het half flesje Chianti Classico “Brolio” was een schot in de roos (€25,50), al vreesden we iets anders met zo’n naam 😉

Als afsluiter konden we kiezen uit een warme appeltaart, chocoladecreatie of koffie met mini tiramisu. Ik koos voor de chocolade, Annemieke voor thee en kon de tiramisu probleemloos wisselen voor een super chocolademousse.

De rekening was ongeveer €130, niet mals, maar daar zat de wijn voor iets tussen. Den Amand draagt zorg voor hun gerechten, serveert veel groentjes en biedt voor iedereen iets naar zijn zin. Verwacht geen inventieve maar eerder een degelijke keuken en een bediening die zorgt voor zijn gasten.

Bedenk wel dat je  in andere restaurants voor dezelfde prijs ook kan eten, denk aan Bonte B, Kok au Vin, Tête Pressée… Een heel andere keuken met een andere touch…

2 responses to “De eerlijke keuken van Den Amand***

  1. Vandaag met 4tjes gaan lunchen in Den Amand en was me dit een heerlijke smaaksensatie!
    Hoedje af voor de chef-kokin en de lieve, vriendelijke bediening! Goed gevulde porties, verschillende smaakpaletten en eerlijke keuken… Ons zie je er zeker en vast terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.