Lekker eten in ’t Griffioen ***

Een verjaardag vieren gaat meestal samen met gezellig iets gaan eten. Zo kwamen wij dit weekend terecht in Vistro Griffioen in Blankenberge. Het is gelegen langs de Kerkstraat, met een ruime parking aan de overkant.  In de zaal met allerlei zelfgemaakte (?) kunstvoorwerpen, een bonte verzameling koeien en een indrukwekkende open haard die doet denken aan Barcelona en Le Palais Idéal. Je ziet en voelt meteen aan dat de sfeer er losjes en amicaal is, dit is een restaurant waar iedereen komt.

Op de kaart springen de specialiteiten er meteen uit, zeevruchten en visbereidingen voeren hier de boventoon. Omdat we met zijn tienen waren hadden we op voorhand een menu afgesproken. Als voorgerecht kwam er een zeevruchtenschotel op tafel met daarop oesters, heel lekkere wulloks, langoustines, grote garnalen, kreukeltjes, grijze garnalen en amandelschelpen. Vers zoals het moet, smaken doet het altijd.

Hoofdgerecht was nog lekkerder met een open lasagne van kreeft, kalfjus en creme van schorseneren. De staart en de scharen van de kreeft waren losgemaakt en bedekt met verse pasta, de rest van de kreeft was gegratineerd, heel erg lekker!

We betaalden €45 voor deze twee gerechten, samen met een aperitief, enkele flessen wijn en een dessert betaalden we ongeveer €70 per persoon.

Nog even meegeven dat we bij het aperitief een lekkere vismousse kregen, enkele stukjes haring en heerlijke ingelegde augurken. De bediening is spontaan en vriendelijk. De meeste gasten die er komen zijn ook vaste klanten, altijd een goed teken.

Griffioen is een goed alternatief voor de Oesterput, het is er gezelliger en alles is er minstens  even vers.

Op dinsdag en woensdag zijn ze gesloten.

Heb je na het eten nog wat energie over of voel je dat het nu pas gaat beginnen, stap dan enkele huizen verder Dancing Metro binnen en je waant je terug in de jaren ’70. Een oud automatisch orgel, senioren die zich even weer twintig voelen en muziek uit de tijd dat de juke box nog bestond maken het plaatje compleet. Je moet het meegemaakt hebben om te weten wat ik bedoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.