De Engel in Ichtegem, old style lunch***

Restaurant De Engel in Ichtegem is zo een restaurant die er altijd al geweest is. Goed gelegen, langs de baan Torhout-Oostende, parking aan de deur en in de zomer een terras. Al meer dan dertig jaar dezelfde uitbaters, rood-wit geblokte gordijnen aan de ramen. Hier wordt nog met liefde gekookt dachten we bij het binnenkomen.  De specialiteit van het huis zijn wildbereidingen in het seizoen en vlees, vlees dat geleverd wordt door Hendrik Dierendonck, al een garantie op zich.

De verwelkoming bij het binnenkomen was hartelijk en we kregen een tafel aan het raam. Op tafel kwam een potje met hoofdvlees en mosterd. Op de kaart staan klassiekers zoals paling, garnalencocktail, gerookte zalm, scampi’s en tomaat-garnaal.

Op een aparte kaart staan enkele geselecteerde stukken vlees van Dierendonck, Holsteiner, Simmenthal en Rubia Gallega. Het vlees wordt in de zaal gegrild op houtskool.

De bediening is los maar correct, families komen er op zondagmiddag eten, ook jonge mensen uit de streek die hier waarschijnlijk nog met hun ouders geweest zijn. Voor een intieme tête a tête moet je hier niet zijn, toch niet op een zondagmiddag, daarvoor is de sfeer te uitbundig en wordt er luider gepraat naar mate de maaltijd vordert.

Wij kozen enkel een hoofdgerecht, ik had mijn zinnen gezet op een stuk Rubia Gallega (€47) met béarnaise en frietjes, Annemieke koos voor de fazant en Marieke scampi’s met lookboter. Op een plateautje kwam de eigenaar trots de steak tonen, een mooi geaderd stuk, een zestal weken gerijpt.

De fazant kwam kwam gefileerd op het bord met een wildsaus en kleine kroketjes, apart in een kommetje was er ook nog een slaatje. Op mijn bord lagen vier mooie stukjes vlees, perfect gebakken met een mooie krokante korst en lekkere béarnaisesaus.

Nadien kwam er nog een repasse met de rest van het vlees en de fazant. We dronken er een hlaf flesje Saint Emilion bij. Eindigen deden we met een koffie en betaalden we de rekening van ongeveer €125. Niet zo mals als mijn vlees maar het was het wel waard, de hoge prijs voor het vlees is ook perfect te verklaren als je weet dat het vlees bij de slager al meer dan €50 per kilo kost.

De Engel is een familierestaurant waar je kan eten zonder franjes, op je wenken wordt bediend zonder je zorgen te hoeven maken over de kwaliteit en de versheid van de produkten. Op dinsdag en woensdag zijn ze gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.