’t Brugsch Bieratelier, enkel van ’t vat!

Nog niet zo lang geleden opende langs de Wijngaardstraat ’t Brugsch Bieratelier, een café met enkel bieren van het vat. Die bieren zijn dan ook nog eens uitsluitend Belgisch. Als we goed bier hebben, dan moeten we het toch niet over de grens gaan zoeken! Het kleine rijhuis is gezellig ingericht met als blikvanger de toog met de tapkranen. Er zijn altijd twaalf bieren te verkrijgen, het aanbod wisselt maandelijks en is afhankelijk van het seizoen ook.

Kan je geen keuze maken dan ga je voor een tasting. Voor €8 kies je drie bieren van de kaart en je krijgt ze in een mini uitvoering op tafel. Zo heb je een mooi overzicht en kan je de schade enigszins beperken vooraleer je oordeel te vellen.

Tussen al dat proeven kan je ook een portie kaas of worst (€6,5) bestellen. Wij kozen de kaas en kregen niet de klassieke blokjes met mosterd maar een groot stuk en een mes, zo konden we zelf onze stukjes afsnijden. Origineel!

Enig nadeel van de kleine behuizing is dat er maar één toilet is achteraan. Horden toeristen met uiteenlopende hygiënenormen zorgen er voor dat het daar een boeltje wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.