Visfondue in De Nisse***

Zaterdag gingen we met z’n vieren naar restaurant De Nisse in de Hooistraat. De Hooistraat ligt in de buurt van de Coupure, vooral in de zomer één van de mooiste plekjes van de stad. Op de hoek vind je ook restaurant De Schaar. De Nisse is vooral gekend voor zijn fondue. Op de kaart staan er echter ook nog andere gerechten in bistro stijl. Kaas- en garnaalkroketten, scampi’s, steak en zeetong. Er zijn altijd ook enkele suggesties en een drietal menu’s met verschillende fonduebereidingen.

Wij kozen voor het menu met de visfondue, voor €36 kregen we een glaasje cava als aperitief, enkele schijfjes bloedworst, hoofdvlees en olijven. De visfondue werd geserveerd met vijf soorten vis, scampi en rivierkreeftje, frieten, krielaardappelen en groenten. Afsluiten deden we met een koffie en thee.

De vis was vers en van goeie kwaliteit, de groentjes die al op ons bord lagen hadden we misschien liever in een kommetje afzonderlijk gezien. Toen we gedaan hadden kregen we nog elk een kopje van de visbouillon. Bij dit alles dronken we een fles Domaine Gibaut Loire, een lekkere, frisse wijn.

Bij de koffie en thee kregen we een mini Snickers.

Of je nu een menu neemt of niet, eigenlijk maakt het niet zo veel verschil, als je alles afzonderlijk optelt kom je uit op een voordeel van 30 cent… Iets meer zou misschien aantrekkelijker geweest zijn.

De Nisse is met zijn rustieke interieur, veel snuisterijen en enkele aquaria ideaal voor een etentje met familie of voor een fondue-avond. De bediening is er los, ze hebben veel vaste klanten, hoewel ook toeristen er de weg naar toe vinden. Het is er niet groot, reserveren is er dus aangewezen. ’s Middags en op maandag en dinsdag zijn ze gesloten, voor een groepje vanaf zes personen doen ze wel open over de middag.

2 responses to “Visfondue in De Nisse***

  1. Gisteren ook in de Nisse gegeten, we kozen niet voor fondue maar elk iets van de suggestie en het was echt allemaal lekker.. en dan nog een leuke bediening erbij.. werd een tof avondje !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.