Lekkere burgers bij Ellis Gourmet Burger***

We hadden al enkele keren het plan in ons hoofd maar er kwam telkens iets tussen. Gisteren is het dan toch gelukt en reden we naar Albertstrand (Knokke) om een burger te gaan eten. Ellis Gourmet Burger ligt op de Zeedijk, niet ver van het Casino. De burgers die ze hier verkopen hebben niet veel gemeen met de soms verlepte exemplaren die je kan vinden in menig frituur of fastfoodrestaurant, hier krijg je luxe uitvoeringen voorgeschoteld en wordt er veel zorg besteed aan de ingrediënten. Een grote zaak met vooraan een terrasgedeelte die bij een gure wind en een gevoelstemperatuur van enkele graden onder nul weinig aantrek had. Iedereen zocht binnen een plekje al was er geen overrompeling. Op de kaart staan verschillende klassieke burgers zoals met kaas en spek, enkele veggie burgers en dan de “speciaaltjes”. Zo is er een burger “Rossini”, blauwe schimmelkaas en de Dierendonck burger, de ultieme burger voor de carnivoor, 100% West Vlaams rood, samengesteld door de sterrenslager uit Sint Idesbald.

Voor de kinderen zijn er enkele burgers in mini versie te krijgen aan halve prijs, kan je echt niet kiezen dan kan je nog altijd gaan voor een trio! Geen zin in een burger? Dan zijn er enkele slaatjes.

Wij kozen bij ons aperitief voor een foodshot (€3,5), een wisselend hapje, deze week was het een mini Caesar salade. Annemieke koos voor Ellis special bacon, Marieke koos er de mini versie van. En ik, carnivoor en Dierendonck-fan, voor de Meatlover by Dierendonck. Vrij vlug kregen we onze bestelling en het moet gezegd, het was heel lekker. Een warm knapperig broodje, een mooi portie vlees, verse sla, zoals een burger hoort te zijn. We bestelden ook nog een aardappel in de schil en kregen er een kommetje zure room bij. De mixed salad was het minste, de geraspte wortelen kwamen uit een zak en waren droog, jammer.

Om af te sluiten was er nog plaats voor een dessert en ook die was in lijn van het hoofdgerecht, correct en lekker waren de macaron met framboos, moelleux en brownie.

We betaalden €75 voor ons drie, bij het eten dronken we een Vedett. De prijs van de burgers schommelt tussen de €8 en €13, maandelijks is er ook een suggestie, nu is dat een samenwerking met kaasmeester Van Tricht en zoon.

In de zomer zal het hier wel een drukte van jewelste zijn, je kan er ook afhalen en ze hebben zelfs een speciale Beachbox om op het strand te smullen. Ellis Gourmet Burger is een trendy zaak met nog een vestiging in Brussel. De bediening is wat minder, hoewel er niet veel volk was moesten wij zelf ons dessert bestellen, een beetje meer drive zou niet slecht zijn, vriendelijk waren ze wel. Leuk om nog eens terug te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.