Lekkere lunch in de Mangerie***(*)

De Mangerie is een restaurant die gevestigd is langs de Oude Burg, één van de oudste stukjes Brugge. Ik ging er langs om te lunchen en keerde meer dan tevreden terug! Verse ingrediënten, goeie smaakcombinaties én een vriendelijke bediening, het is het recept om klanten tevreden naar huis te laten gaan. Jammer dat ze niet in het kookboek van iedere kok staan… Het interieur van de Mangerie heeft enkele etnische details zoals de Marokkaans aaandoende verlichting, schilderijen van Afrikaanse dames en tinten van overwegend bruin en rood. De keuken brengt ook een beetje die werelden in je bord. Deze middag echter niet. Een eerder klassieke lunch stond op het bord geschreven.

Kabeljauwhaas met spinaziepuree en een champagnesausje deden me halt houden terwijl ik door de straat slenterde op zoek naar een plek om mijn honger te stillen. We waren er enkele jaren geleden wel al eens geweest maar dan op een avond en het was ons dan ook goed bevallen.

De zaal zat goed vol maar ik kreeg toch nog een plaatsje aan een grotere tafel waar een ander koppel had plaatsgenomen. Bij de lunch (€16) dronk ik een glaasje witte wijn. Wat later kreeg ik een mooi bord met een flink stuk kabeljauw en een overheerlijk champagnesausje, klassiek bereid maar lekker in zijn eenvoud. De kabeljauw was hagelwit en sappig, kenmerken van versheid en juiste gaartijd. Blokjes rauwe tomaat en verse kruiden maakten het geheel af.

De koffie, inbegrepen in de lunch, kwam met een zandkoekje en een mignonette. Ik betaalde €20 voor de lunch met mijn glas witte wijn.

Er is natuurlijk ook keuze aan de kaart en in de week ’s middags en ’s avonds kan men kiezen voor het driegangen menu aan €39 met keuze tussen voor- en hoofdgerecht. Ook in de week en op zaterdagavond is er een menu aan €49 of €59 euro, afhankelijk van het aantal gangen. De bediening door de vrouw van de chef is ongedwongen en met een zekere flair.

De Mangerie is een restaurant waar we eigenlijk te weinig langsgaan, daar moeten we binnenkort nog eens verandering in brengen…

 

2 responses to “Lekkere lunch in de Mangerie***(*)

  1. 2 toffe mensen Christophe en Els.prins Philip en Mathilde waren daar ook super tevreden.
    Gaan jullie ook eens langs in het Bagientje ook super verzorgde lunch of aan de kaart.En wat ik daar ook leuk vind ook voor de lunch een stoffen serviette.

  2. altijd fijn jullie site te lezen.
    RESTAURANT T’PALLIETERKE AAN HET CONCERTGEBOUW IS ZEKER OOK EEN AANRADER OM OP JULLIE SITE TE STAAN.
    Vriendelijke groet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.