Raan Asia, een Oosterse supermarkt

Bijna een jaar geleden opende langs de Oostendsesteenweg Raan Asia, naar eigen zeggen een conceptwinkel met Oosterse producten, zowel food als non food. Met een parking voor de deur en achter de winkel heeft de winkel een belangrijke troef. We reden er al enkele keren voorbij maar zondag hielden we halt en ontdekten we het gamma. Gestart als een onderdeel van een buurtwinkel in Bredene staat Raan Asia sinds juni vorig jaar dus op eigen benen. De winkel en zijn gamma zijn redelijk indrukwekkend, de ruimte is groot en beslaat twee verdiepingen. Op het gelijkvloers vind je alle voedingsproducten, op de bovenverdieping is er een assortiment aan rijstkokers en Oosterse decoratie te vinden.

De keuze uit de voedingsproducten is overweldigend, zeker als je leek bent in de Oosterse keuken. Heel veel kruiden, noedels, rijst, currypastas en sauzen staan broederlijk naast elkaar in de rekken. In diepvriezers is er dan nog een groot aanbod vis, kip enz.

IMG_0401

 

Vooraan in de winkel is er een koeltoog met verse producten die iedere woensdag worden ingevoerd. Groenten en fruit worden blijkbaar rechtstreeks van Thailand overgevlogen.

De prijzen liggen laag, zeker ten opzichte van supermarkten. Wij gingen naar buiten met een kartonnen doos met een zestiental producten en betaalden €22! Wij kochten onder meer een zeewiersnack, een aanrader trouwens. Het zeewier is gedroogd en licht gezouten, lekker en origineel bij een aperitief. Voor een zakje betaalden we €0,60, in horecaspeciaalzaken betaal je daar al gauw een veelvoud voor.

Op verschillende zaterdagen en woensdagen zijn er in de winkel ook kookdemo’s waarbij de Aziatische dame die de winkel uitbaat telkens drie gerechten klaarmaakt. De kookdemo gaat door na reservatie en kost €6 per persoon.

Met een groepje kan je ook je eigen kookdemo reserveren op een andere dag of uur.

Raan Asia is trouwens ook een van de deelnemers van “Discover Thailand in Bruges”, een evenement die plaatsvindt op 2 juni op de Markt van Brugge. Van 10u tot 22u kan je er diverse demo’s en workshops bijwonen. Thais koken, zeep- en fruitsnijkunt, parasolschilderen, je kan het allemaal ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.