El Rincon, een nieuwe tapas en wijnbar!

In april opende aan de Katelijnestraat El Rincón, een Spaanse tapas- en wijnbar. De bar vond een onderkomen in het pand van het ter ziele gegane Koets 27b. Aan de straatzijde zie je enkel de deuropening maar eenmaal de gang door kom je in een mooie ruimte met een prachtige tuin met terras. Bij het binnenkomen stap je ook de winkelruimte met Spaanse specialiteiten binnen.  In de shop vind je een selectie wijnen, charcuterie , conserven die je doen verlangen naar de Spaanse zon. Wat verder ontdek je op de toog verschillende pintxos, kleine stukjes brood belegd met charcuterie of een slaatje. Je kiest gewoon waar je zin in hebt en neemt je bord mee naar de tafel.

Op de kaart staan er nog verschillende warme en koude tapas. Kroketten met eekhoorntjesbrood, verschillende soorten ham, kaas, kokkels a la plancha, gevulde pepertjes, er is keuze genoeg. Verder zijn er uiteraard ook Spaanse wijnen waarvan er enkele per glas verkrijgbaar zijn.

Omdat we er een beetje per toeval binnenvielen, samen met tipgeefster en ex-kookvriendin Annelies, kozen we enkele proevertjes en een glaasje rood. Annelies koos voor een pintxo met asperges en gekookte ham, ik voor eentje met Spaanse ham en een groen pepertje.

Daarna liet ik me nog verleiden tot een tapas met ganzenlever en geconfijte appel. Die gaf de doorslag, hier moet ik nog eens terugkomen!

IMG_0415

 

Mooie stukken ganzenlever, subliem in de eenvoudige combinatie met de geconfijte appeltjes… Topper!

Samen met de twee glazen wijn betaalden we voor de drie hapjes €21,50.

De eigenaar heeft een hele tijd in Spanje gewoond met zijn Spaanse echtgenote, een vijftal maanden geleden kwamen zij echter terug naar België met de bedoeling om een zaak te openen. Tot nu toe missen ze het zuiderse land niet echt, al mag het hier iets warmer zijn, een verzuchting die we allemaal wel hebben denk ik…

El Rincon betekent in het Spaans trouwens hoek maar ook plaats waar mensen samenkomen om iets te drinken of te eten, vandaar… 

Op dinsdag en zondag zijn ze open van 12-16u, van woensdag tot en met vrijdag van 12-15u en van 17-21u en op zaterdag doorlopend van 12 tot 21u, op maandag gesloten.

Brugge heeft niet echt een deftige en originele Spaanse tapasbar dus daar zit El Rincon wel goed, nu nog er voor zorgen dat de Bruggeling de weg er naar toe vindt. We gaan zeer binnenkort nog eens terug voor een ruimere verkenning van de kaart en de tapas. Als de zon ooit begint te schijnen is de tuin alvast zeer uitnodigend voor een siësta!

6 responses to “El Rincon, een nieuwe tapas en wijnbar!

 1. Volgende zondag gaan we ook eens kijken, had het gelezen in de krant, wou gisteren al gaan maar het is dus gesloten op maandag.

 2. Prachtig gegeten en gedronken!!
  Een grote aanwinst voor Brugge!Ik heb reeds mijn leerkracht spaans op de hoogte gebracht van deze plek!!
  Hoop dat de Bruggelingen de deur vinden,want dat valt niet echt op….?

 3. Ik ben er ook geweest door een advertentie in de krant.
  De jonge uitbaters zijn zeer vriendelijk.
  Mr vertelde dat hij jaren gewerkt heeft in een restaurant in Barcelona.
  Moeilijk te vinden doch een prachtige zaak en bij mooi weer een mooie grote tuin.

 4. Heden avond gaan eten in de El Rincon, matige bediening, er werd niet gevraagd of we iets wilden drinken en aangezien ik geen wijn drink kreeg ik direct de mededeling dat er maar één Calsberg meer was, best dat ik niet met mijn maten ben geweest. Kaarsen branden niet , koele sfeer, we waren trouwens de enigen in de zaak, mits een groepje in de tuin voor een drankje.
  Een gedeelte van de tapas staat uitgestald open en bloot op een toog? Nooit van HACCP normen voor de voeding gehoord, ik durfde gewoon niets nemen……….
  Dan Bravas El Rincon,(6.50) mijn zoon die in de bouw werkt kan beter aardappelen baken, gewoon smaakloos, met de saus erop gekwakt. Brucheta Gambas(9), twee maal drie scampies, gebakken, wawh. Setas y Esparragos (8.50) t’ja mijn moeder kan ze beter klaarmaken.En dan nog eens 6euro voor een glas huiswijn? Ik ben nochtans iemand die graag op restaurant ga, maar deze zaak hoeft voor mijn niet meer, sorry.

 5. Lekker eten, jammer genoeg is het inderdaad niet zo gezellig zitten. Het interieur is wel mooi, maar eerder aan de koele kant. Wel een zeer leuke tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.