Terra Promessa, Italiaans in Brugge***(*)

Als je de Katelijnestraat in rijdt vanaf de ring is deze niet zo toeristisch dan de tweede helft. Dat heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Het is er een pak rustiger maar dat zorgt er ook voor dat een restaurant dat met volle moed is gestart het soms moeilijk heeft om te overleven. Terra Promessa is gestart waar je vroeger bistro Avondgenoegen vond. Het ter ziele gegane restaurant werd niet zo lang geleden overgenomen door twee jonge mensen en ze maakten er Terra Promessa van, het beloofde land. Een titel waarmee je toch grote verwachtingen schept. Jong, maar niet onervaren, de chef heeft Italiaanse roots, zijn ouders hebben reeds jarenlang het restaurant Riva del Sole in handen. Wij liepen er langs op een vrijdagavond  en de zaak zat aardig vol. Blokjes Italiaanse kaas en olijven stonden ons reeds op te wachten. Het was al wat laat op de avond en we sloegen het aperitief over en bestelden een halve karaf rode huiswijn.

We deelden als voorgerecht bruschette al pomodore, basilica, aglio (€6) en kregen meteen een lekker en eenvoudig gerecht voorgeschoteld. Drie mooie bruschetta’s met evenveel ingrediënten tonen aan dat eenvoud en verse produkten voor een festijn kunnen zorgen!

Een pasta (€12,50) en een pizza (€13) Terra Promessa waren onze keuzes als hoofdgerecht. Ze bestonden uit ongeveer dezelfde samenstelling. Misschien iets te grote stukken courgette, kerstomaten, ham en chorizo waren de ingrediënten, bij de pasta was de saus getomateerd en ingedikt met wat room. Vers geschaafde parmezaan zorgde voor opnieuw een bijzonder smaakvol gerecht. Bij de pizza viel het lekker deeg op, schijven paprika zorgden voor extra kleur. Ook hier zorgde de eenvoud voor een lekker bord, meer moet dat niet zijn.

Ik kon uiteraard niet weerstaan aan een stuk tiramisu, klaargemaakt volgens de regels van de kunst, zonder liflafjes. Het kwam zelfs als een royale portie op mijn bord. Koffie en sambuca konden niet achterblijven om een geslaagde Italiaanse avond compleet te maken.

We betaalden een zeer economische rekening van nog geen €60 voor ons twee, op de kaart staan trouwens ook nog enkele interessante menuformules in drie prijsklassen. Pizza kan je ook afhalen en thuis verorberen.

Terra Promessa

Katelijnestraat 110

8000 Brugge

Woensdag gesloten

One response to “Terra Promessa, Italiaans in Brugge***(*)

  1. Ik ben daar vrijdagavond gaan eten met een vriendin, gezellig interieur, vriendelijke bediening en lekker eten! We aten beiden een pasta, bestelden een grote fles spuitwater en een liter huiswijn en dit alles voor net geen 50,- euro. We waren al langer op zoek naar een leuk Italiaans restaurantje in Brugge en we hebben er eentje gevonden! Voor herhaling vatbaar … en een pluspunt, je kunt er alle gerechten afhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.