Brugge, vroeger en nu…

Pagina’s zijn er op Facebook in overvloed, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Af en toe springt er wel eens een pagina uit, die je interesse wekt, je charmeert of origineel is. Dat is zeker ook de pagina Brugge, vroeger en nu. Twee fotografen trekken op pad om foto’s te nemen vanuit hetzelfde standpunt als de postkaarten van toen. Die zetten ze dan naast elkaar en het resultaat is soms verbazend, soms confronterend.

Zo zijn de foto’s van de Buffelbrug bijna niet meer te herkennen, ’t Zand heeft nog een grotere metamorfose ondergaan, het station is verdwenen, de vlakte een plein geworden en het Concertgebouw domineert.

Nu en dan publiceren ze ook prachtige foto’s van Brugge, al dan niet bij nacht. Alles samen bevestigen ze nog eens dat wij in de mooiste stad van de wereld wonen!

One response to “Brugge, vroeger en nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.