In ’t nieuw Museum, lekkere ribbetjes

Hoe kom je er bij om je zaak “In ’t nieuw Museum” te noemen… Deze vraag zullen ze daar waarschijnlijk al enkele keren hebben moeten beantwoorden daar. Nochtans is er een leuk verhaal aan verbonden. Waar nu  Vino Vino is, in de Grauwwerkersstraat, was vroeger “In ’t nieuw Museum” gevestigd. En de naam had alles te maken met het feit dat er om de hoek, in de Naaldenstraat, plannen waren voor een nieuw museum over de Orde van het Gulden Vlies. De plannen werden echter nooit uitgevoerd maar ondertussen was de naam er al natuurlijk… Tot zo ver de geschiedenisles want ondertussen vind je “In ’t nieuw Museum” echter al een tijdje in de Hooistraat 42. Specialiteiten zijn de bereidingen op het houtskoolvuur in de zaal.

Ribbetjes, steak, schorsvel, mixed grill, scampi’s of visbrochette staan op de kaart en worden vakkundig gebakken door vader, moeder doet in de keuken de mis-en-place, terwijl de zoon de bediening op zich neemt. En daar heeft hij zijn handen vol mee, gisteren konden we het laatste tafeltje bemachtigen. Wie na ons kwam moest minstens een half uur wachten! Klanten waren zowel Bruggelingen als toeristen, een goeie ranking op Tripadvisor kan veel doen zo te zien.

Van het vat kwam een Chimay en een Grimbergen, perfecte begeleiders voor een mooi bord ribben (€16, a volonté €18). De ribben waren sappig, goed gekruid en vlezig zoals ze horen te zijn. Al te veel vind je in veel andere zaken opgewarmde kost die taai en droog geworden zijn. Marieke kreeg een halve rij en een kleinere aardappel in pel. Een slaatje en drie sausjes kwamen ook op tafel.

foto

Dat de zaak afgeladen vol zat en nog veel mensen geduldig stonden te wachten op een tafeltje zorgden er voor dat de meesten de rekening vroegen na het hoofdgerecht, de zoon kwam op een gegeven moment ook handen tekort om iedereen te bedienen. Het achterliggend zaaltje gebruiken en daar dessert of koffie serveren zou een oplossing kunnen zijn al moet het allemaal haalbaar blijven natuurlijk.

Wij betaalden €48 voor ons drie en hadden smakelijk gegeten, hier komen we nog eens terug, schorsvel is namelijk één van mijn favorieten.

In ’t nieuw Museum is elke avond open behalve op woensdag, ook open op zondagmiddag.

Hooistraat 42

8000 Brugge

050/33 12 80

 

2 responses to “In ’t nieuw Museum, lekkere ribbetjes

  1. hoi,
    kom ik hier toevallig langsgesurfd op zoek naar een leuk restaurant en dan kom je zo’n lofzang tegen…*bloos*
    Altijd fijn!

    En wees steeds welgekomen
    de zoon 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.