Spinola, lekker en klassiek ***

Restaurant Spinola ligt, hoe kan  het ook anders, aan de Spinolarei, nabij het Jan van Eyckplein. In de zomer hebben ze trouwens een leuk terras op het plein waar het bij zwoele zomeravonden heerlijk zitten is. Het pand is vrij smal en gezellig ingericht met leuke middeleeuwse details. Je kan zowel beneden als op de bovenverdieping plaats nemen, die bovenverdieping kan je trouwens privaat afhuren voor een gezelschap tot 26 personen. Het was zaterdagavond en dus vrij druk in de zaak. Een mengeling van Bruggelingen en toeristen kwamen er proeven van de overwegend Franse keuken.

Op de kaart staan bereidingen met langoustines, Ierse zalm, zeebaars, zeetong, kreeft en verschillende wildbereidingen. Huisspecialiteiten zijn de mosselen in een koperen pan bereid met verschillende groene kruiden uit eigen tuin en de paling. Deze zomer proefden we de paling met 14 groene kruiden en die was werkelijk heerlijk!

Er is ook een martkmenu, vier gangen voor €55. wij opteerden voor de menu, gezien de drukte in de zaak, om de chef niet meer te belasten. De chef werkt trouwens in een open keuken, bijgestaan door een hulpkok. Wij konden hem de hele avond goed in de gaten houden, de machine werkte geolied!

Dat kon je jammer genoeg niet zeggen van de bediening in de zaal. Alle lof voor de gastvrouw die de bestellingen opnam en voor iedereen een vriendelijk woord en een kwinkslag in petto had. De jongen en vooral het meisje hadden er minder kaas van gegeten.

Zo kwam ons aperitiefhapje nadat ons glas champagne leeg was, een lekkere mousse van sprot en een soepje van butternutpompoen. Het eerste voorgerecht was een tartaar van Ierse zalm met een zeer smaakvol slaatje van komkommer, radijs en wakame. Ernaast lag er ook nog een klein toefje wasabimosterd en enkele roze pepertjes. Een geslaagd en verzord gerechtje.

Tweede voorgerecht was een cappuccino van  grijze garnalen en ook dat was een schot in de roos. De bisque was best pittig maar niet overheersend, de juiste dikte en een handvol grote grijze garnalen, meer heb je niet nodig voor een lekker tussengerecht.

Hertekalf was het hoofdgerecht met zilveruitjes, knolselderpuree, jus en een lekkere combinatie van appel en peer. Het vlees was boterzacht, ik had er graag nog een tweede stukje van geproefd!

Het dessert was een duo van chocolademousse en hazelnootmousse. We sloten af met een koffie en thee en huisgemaakte koekjes.

We betaalden €197 voor ons twee, twee halve flesjes wijn inbegrepen. We hadden lekker gegeten en ook vrij lang getafeld maar het deerde ons weinig, het was zaterdagavond en dan is het ook niet de bedoeling dat je twee uur later terug op de stoep staat.

Hopelijk evolueren de jonge mensen nog wat in de bediening zodat het allemaal een geheel wordt. Zo wordt de druk ook een beetje weggenomen van de gastvrouw, wanneer je een team hebt waarvan je weet dat ze zelfstandig kunnen werken geeft je dat ook wat meer rust. Niettegenstaande is Spinola ideaal om op een koude winteravond van een stukje wild te genieten of om in de zomer op het terras te  genieten van het klotsende water in wat ooit een bruisende middeleeuwse havenbuurt was!

Spinola

Spinolarei 1

8000 Brugge

050/341785

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.