Sud, Italiaanse lekkernijen in Brugge

Een tweetal weken terug opende aan de Mallebergplaats een nieuwe eetwinkel de deuren. Sud – Food of Italy legt zich toe op Zuid Italiaanse delicatessen die ze rechtstreeks invoeren. Over de middag kan je er proeven van een dagelijks wisselende lunch.  Vooraan in de zaak staat een koeltoog met daarin verschillende hammen, kaas, mortadella, buratta, spek,… Je vindt er uiteraard ook pasta en verschillende wijnen. Achterin zijn er een aantal plaatsen waar je kan lunchen. Voor een voor- en hoofdgerecht betaal je €24, hoofdzakelijk wordt er met bio producten gewerkt.

Sud wordt uitgebaat door een Italiaans – Vlaams koppel die enkele jaren in Puglia een restaurant hebben uitgebaat. De meeste producten komen dan ook uit deze streek, zelfs het brood. Dat brood, een karrenwiel met een diameter van ongeveer een meter wordt in Puglia gebakken en komt dan twee dagen later aan om hier de hongerige magen te vullen…

Producten van hoge kwaliteit aanbieden met een duidelijke herkomst is het doel van de uitbaters, de mozzarella, pasta en mortadella die ik er kocht zagen er alvast veelbelovend uit. Tijd om eens de lunch uit te proberen één van de volgende dagen…

Sud – Food of Italy

Mallebergplaats 5

8000 Brugge

050 34 45 62

2 responses to “Sud, Italiaanse lekkernijen in Brugge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.