Lunch in Sud, Bella Italia****

Een tijdje geleden hadden we het al eens over Sud, de Italiaanse delicatessenzaak aan de Mallebergplaats. En dat we eens gingen terugkomen om te lunchen hadden we ook beloofd. Belofte maakt schuld en ondertussen zijn we er tweemaal langs geweest en met telkens hetzelfde tevreden gevoel teruggekeerd.  Gisteren was er een lunch in twee gangen. Vier heerlijke stukjes gnocchi, gemaakt van griesmeel, kwamen op het bord met een stukje artisanale worst, tomatensaus en mozzarella. Er naast lagen mooie blaadjes biologisch gekweekte rucola. Het slaatje was overgoten met een olijfolie geparfumeerd met sinaasappel, heerlijk!

Wat volgde was nog eenvoudiger maar daarom niet minder lekker, orechiette alle cime di raap. Een mooi bord perfect al dente gekookte pasta was gemengd met deze groente die letterlijk “de topjes van de raap” betekenen. De smaak laat je denken aan broccoli, en de chef laat ze over komen uit zijn geliefde Puglia. Heel lekker!

Afsluiten kon niet anders dan met een tiramisu die niet klassiek op het bord kwam maar een voltreffer was van smaak.

IMG_1165

 

Alles wordt a la minute klaargemaakt, de chef zijn publiek is eerder beperkt, er zijn maar vier tafeltjes maar zijn toeschouwers zijn dankbaar. Soms komt hij nederig aan tafel vragen of alles lekker was en geeft hij nog wat duiding bij de bereiding of de gebruikte kooktechniek. De meeste ingrediënten die hij gebruikt kan je ook aankopen in de winkel, voor het geval je alles thuis nog eens dunnetjes wil over doen. Het flesje olijfolie staat hier alvast te pronken…

Met weinig ingrediënten koken, alles terugbrengen naar de eenvoud, zonder toe te geven aan kwaliteit en smaak, het is weinigen gegeven maar in Sud kan je het proeven.

De lunch (voor- en hoofdgerecht) kost €20, het dessert was €7. Er zijn wijnen per glas te verkrijgen.

Sud (enkel lunch)

Mallebergplaats 5

8000 Brugge

050/34 45 62

Zondag gesloten

One response to “Lunch in Sud, Bella Italia****

  1. Ik ben er ondertussen al vier keer gaan lunchen en werd telkens van mijn sokken geblazen bij het zien van zoveel kookkunst en liefde voor het vak. Dit is een van de zeldzame Italiaanse adresjes die naam waardig in Brugge. Alles ademt verfijning en vakkennis uit, Luigi en Carmen blijven er opvallend rustig en bescheiden bij….
    Italofielen en lekkerbekken: allen daarheen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.