Gastrovita uitgetest in ’t Jong Gerecht

Vorige woensdag was ik op bezoek in ’t Jong Gerecht, samen met de 3 kookvriendinnen, in het kader van Gastrovita. Het concept is dat je bij chefs, handelaars of sommeliers te gast bent. Zij geven een woordje uitleg over hun ervaringen/recepten, terwijl we lekker eten en drinken. De avond startte om 19u, we waren iets te laat en het restaurant zat al propvol met Gastrovita-fans. Je betaalt vooraf 60 euro per persoon, en daar zit alles in vervat: apero naar keuze, amuses en 3 gangen menu, water en wijn aan tafel, koffie/thee nadien. Een zeer faire prijs voor wat we allemaal aangeboden kregen.

We kregen de recepten van het driegangen menu mee. Vooraf ging de (heel jonge) chef van ’t Jong Gerecht stap voor stap door de recepten en gaf hier en daar nog wat extra tips erbij. Hij toonde ook hoe hij het bord dresseerde. Heel interessant om die uitleg te krijgen vooraf. Dan apprecieer je nog meer wat je later op de avond at.

We starten met  ‘bloemkool/amandelen/parmezan/mizuna/raap. Heel lekkere combinatie van bloemkool, in een soort couscousvorm, en parmezaancrème.

IMG_0119

 

Het hoofdgerecht was duif/wortel/peer/shiitake/mouseline/veldsla. De duif was een beetje te droog/taai, garnituren waren heel lekkere combinaties.

IMG_0120

Dessert was in 2 delen. Pompelmoes/sinaas/crème brûlée/macademia. Dit was een meer zurig dessert,  vond ik lekkerder dan het tweede.

IMG_0121

Tweede dessert was banaan/cholocade/gintonic/vanille. Er werd gewerkt met een diepgevroren shotje van gin tonic in een soort pastille. Qua smaak vond ik dit niet zo passen bij banaan/chocolade.

IMG_0122

Conclusie is dat we een gezellige avond hebben gehad, was meer dan zijn geld waard, daar waren we het wel over eens. Was heel interessant om de recepten en uitleg van de chef te krijgen. Minpunten waren de drukte, er was een 30-tal man aanwezig, wat zorgde voor een zeer luidruchtig restaurant met niet zo’n goeie akoestiek. Anderzijds vind ik de keuken van het jong gerecht gebaseerd op heel veel zalfjes en crèmes van producten. Ik heb graag wat meer beet in het gerecht en had nu de indruk dat het veelal met de lepel te eten was. Qua creativiteit zaten de gerechten wel heel goed in elkaar.

Ik sta zeker open om nog eens een Gastrovita avond mee te volgen, lijkt mij opnieuw wel interessant. Op hun kalender hebben ze een aantal heel mooie referenties staan: tête pressée, Lieven, Cuisine Kwizien, Bruut, … . Volledig programma kan je vinden op www.gastrovita.be

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.