Tijd voor de lentewandeling!

Na een winter die geen winter was wordt het stilaan tijd voor onze lentewandeling. Deze keer verkennen we de buurt rond de Sint Gilliskerk. Deze buurt zit een beetje ingesloten tussen grofweg de Langerei en de Vlamingdam enerzijds en de Komvest en de Augustijnenrei anderzijds. Stof genoeg voor enkele opmerkelijke verhalen en minder gekende plekjes. 

Een van de oudste wijken van Brugge verdient wel een aparte wandeling, want waar vroeger de gebeden van paters te horen waren voetballen nu buurtkinderen, auto’s worden geparkeerd waar ooit grote hoeveelheden hammen gezouten werden en het Maagdendal had wel een heel bijzondere betekenis…

Zoals gewoonlijk houden we onderweg even halt voor een hapje en sluiten we de wandeling af met een drankje. Op zaterdag 26 april verzamelen we aan de Sint Gilliskerk om 10u en komen we dan ook meteen te weten waarom de kerk als enige een uurwerk op de toren heeft. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Kostprijs is zoals gewoonlijk €12 voor de wandeling, hapje en drankje inbegrepen. Graag inschrijven via brugsevertellementjes@gmail.com, 0479/72.61.85 of onze Facebookpagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.