De Verloren Hoek, nieuwe uitbaters

De Verloren Hoek, op het einde van de Carmersstraat heeft twee grote voordelen: een zonnig terras én idyllisch gelegen nabij de vesten en de molens. Menig toerist heeft er al halt gehouden, menig Bruggeling iets gedronken op een zwoele zomeravond.

Niet zo lang geleden veranderde het pand van uitbater. Het interieur kreeg een make over onder leiding van Lieven Musschoot die ondertussen van Brugge zijn toonzaal kan maken… Grote verandering is de open keuken, want hier wordt gekookt en dat mag gezien worden.

De kaart is vooralsnog beperkt tot enkele snacks zoals croque monsieur en enkele pasta’s. Voor als het iets steviger mag zijn is er ook een steak met saus naar keuze, slibtongetjes en een hamburger. Die hamburger (€18,50) zag ik wel zitten en na enige tijd kwam er een mooi bord op tafel die een verzorgde indruk na liet.

Het broodje was licht gegrild, de hamburger was de naam waardig, lekker sappig. Ontvelde (!) schijfjes tomaat, rucola en rode ui maakten het plaatje compleet samen met de licht pikante saus. Verder was er ook nog een vers en verzorgd slaatje met vinaigrette in een potje apart. Ook de frietjes kwamen afzonderlijk net als de verse mayonaise. Een bord zoals het hoort te zijn.

Het smaakte enorm, nogmaals een bewijs dat de liefde voor het produkt  en oog voor detail meer zijn dan loze begrippen.

Samen met een Orval betaalde ik iets meer dan €22, vanaf volgende week is er ook een dagelijkse lunch.

De Verloren Hoek

Carmersstraat 178

8000 Brugge

050 69 80 19

One response to “De Verloren Hoek, nieuwe uitbaters

  1. Ik nam er gisteren een salade garnaalkroketjes: lekker maar veel te weinig (ik heb thuis nog moeten eten), de enkele frieten die ik nog van mijn lief kon inpikken ten spijt. Mijn ‘salade’ garnaalkroketten telde dan ook identiek dezelfde groenten als het stoofvlees van het lief: meer garnituur dan een maaltijd op zich dus… Een volgende keer zou ik me wel aan de americain willen wagen, maar ook die lijkt me wat te duur voor wat het maar zal zijn… De prijzen voor drank daarentegen zijn correct…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.