Ellis Gourmet Burger, burgers zoals ze horen te zijn!

Ellis Gourmet Burger opende vandaag hun zevende vestiging, deze keer was Brugge aan de beurt. Op het Simon Stevinplein vonden ze in een vroeger bankkantoor de ideale locatie. Terras voor de deur, veel plaats binnen, zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping. Ellis serveert hamburgers met net dat beetje extra, hier zijn ze niet half platgedrukt in een doosje maar komen ze keurig op een bord. Vlees van uitstekende kwaliteit en een vriendelijke bediening doen de rest. foto

Dat er een concept is merk je meteen wanneer je plaatsneemt aan he tafel. Een leuk krantje met de geschiedenis en de drive van Ellis, een nette menukaart, een jonge bediening met hetzelfde t-shirt aan. Ook het interieur is af; designlampen, zwart en grijs als overheersende kleuren. Vooral de lampjes langs de trap zijn leuk: peertjes met kleine witte vleugeltjes…

Op de kaart staan dus verschillende burgers, gaande van klassiek met bacon of cheddarkaas tot ietwat gewaagd zoals de Bollywood Delight met kip, yoghurtsaus met munt en mangochutney. Gastronomisch kan ook met eendelever en confituur van rode ui. De niet vleesliefhebber kan kiezen voor de zalmburger of de vegetarische sojaburger.

Een trio van drie kleine hamburgers helpen je wanneer je er echt niet uitgeraakt. Het summum voor iedere vleesliefhebber is de Meatlover by Dierendonck. Een door Hendrik Dierendonck samengestelde hamburger, 100% West Vlaams rood rund.

Op de openingsdag waren een drietal burgers gratis, je betaalde enkel wat je er nog bij bestelde zoals frietjes, extra kaas of bacon en de drank. Een stunt van formaat! De zaak zat dan ook al direct goed vol, zowel binnen als op terras was het even wachten voor een plaatsje.

We kozen alle drie de Dierendonckburger, fan als we zijn, samen met een portie frietjes en een aardappel in de schil. Een foodshot bestelden we bij ons pintje vooraf. Twee glazen potjes met een fris slaatje op basis van selder, appel en een yoghurtdressing pasten uitstekend bij het terrasjesweer.

De burgers kwamen even later. Drie fraaie exemplaren met een mooi stuk vlees, ijsbergsla, augurk, rode ui, tomaat, ketchup en mosterd. Er naast lagen nog enkele trostomaatjes als versiering. Het broodje was licht getoast zoals het hoort en zeker niet zompig. De burger was ook goed gebakken en zeker niet droog. Frietjes met mayonaise apart en de aardappel in de schil met zure room waren kregen ook onze goedkeuring.

De bediening is jong maar ze trokken zich goed uit de slag op hun eerste dag. We betaalden mede door de gratis burger slechts €23, €39 minder dan normaal…

Ellis Gourmet Burger is een verrijking in het aanbod in Brugge, de plaatsen waar je een deftige hamburger kan eten zijn op één hand te tellen, onlangs opende aan het Sint Amandsplein weliswaar Clerckies maar daar liep het tijdens ons bezoek een tijdje terug wat minder vlot.

Goed dat er een wat nieuwe wind waait door de stad, de laatste tijd worden we verwend met leuke adresjes met bagels, burgers en ijsjes. Het wordt een leuke zomer!

Ellis Gourmet Burger

Simon Stevinplein 14

8000 Brugge

050/50 80 00

Alle dagen open van 11u30 tot 22u00

op zaterdag tot 23u00

 

2 responses to “Ellis Gourmet Burger, burgers zoals ze horen te zijn!

  1. 2 weken terug daar de burgers gaan proeven;met foie gras;ik kan je zeggen dat ze daar op dat gebied nog VEEL te leren hebben;droog en smakeloos!Geen aanwinst voor Brugge,het spijt me,en ik sta blijkbaar niet alleen met mijn mening.
    Dr.ir. Paul Vandekerckhove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.