Tanuki, lichte Japanse keuken****

Tanuki is al jaren een begrip in Brugge en brengt de Japanse keuken naar de Brugse binnenstad. De chef, die twee jaar in Japan verbleef, kent de Japanse keuken door en door. Samen met zijn voor de rest Japanse keukenmedewerkers kan je hem aan het werk zien in de open keuken. Hier geen show met omeletten in je mond mikken of goocheltoeren met peper en zoutvat maar gedreven en geconcentreerd bezig zijn is hier het belangrijkste. Het interieur is Japans, inclusief rotstuin met vijver en koi’s. Met een beetje geluk kan je plaatsnemen aan de toog van de open keuken en toekijken hoe de keukenbrigade, meestal zonder een woord te wisselen, de verschillende schotels klaarmaakt.

Ivan Verhelle, de chef, staat steevast aan de teppan-yaki. Zijn medewerkers maken de sushi, sashimi en andere gerechten, klaar voor je neus. Met een onvoorstelbare nauwkeurigheid wordt de sashimi gesneden, de sushi a la minute klaargemaakt.

Op de kaart verschillende gerechten en ook twee menu’s. Een wisselend suggestiemenu en het degustatiemenu (€80) die je een mooi overzicht geeft van de Japanse keuken. Wij kozen voor het laatste en genoten van begin tot einde.

De hapjes bij het aperitief, de sashimi, de helder bouillon die telkens voor het opdienen geproefd en eventueel nog bijgekruid wordt, gegrilde kippespiesjes, sushi en het rundvlees op de teppan-yaki, hadden telkens hetzelfde gemeen, ze waren licht, met kennis bereidt en goed gedoseerd. Het dessert met ijs van groene thee en vers fruit was van hetzelfde kaliber.

Dat het restaurant midden in de week zo goed als vol zat toont de goede reputatie van de zaak. Een goede scholing, kennis en je laten omringen door de juiste mensen is en blijft de basis voor succes. Ook op Kookeet in oktober kan je proeven van deze uitmuntende Japanse keuken.

We betaalden ongeveer €230 voor ons twee, we namen het degustatiemenu met dranken inbegrepen met champagne als aperitief.

’s Middags kan je er ook terecht voor verschillende lunchformules.

Tanuki

Oude Gentweg 1

8000 Brugge

050/34 75 12

Gesloten op maandag en dinsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.