Aneth wordt Petite Aneth***

Sinds maart dit jaar heeft het sterrenrestaurant Aneth de deuren gesloten, maar is op dezelfde locatie Petite Aneth te vinden. Het zijn nog altijd wel dezelfde mensen aan het stuur, maar een totaal andere keuken dan voorheen. De kaart toont eerder een bistrokeuken, met buiten een gezellig terras waar je ook in de namiddag terecht kan voor een pannekoek of drankje.

Vorige week probeerde ik op een avond, samen met 3 vriendinnen, het restaurant uit. De villa waarin het restaurant is te vinden blijft indrukwekkend en de eetruimte is dan ook nog eens gezellig ingericht. We werden heel vriendelijk onthaald door een jonge man die instond voor de bediening die avond. Hij houdt er een wat excentrieke stijl op na, wenste ons een ‘excellente avond’ bij het binnenkomen, maar we konden zijn kwinkslagen zeker wel appreciëren. Leuk dat hij ons bediende op een eerder losse maar wel heel efficiënte manier.

Op de kaart was er heel veel terug te vinden, van zowel de gastronomische gerechten tot eerder de snacks à la spaghetti. Ook een paar heel prijsvriendelijke menu’s. We kozen finaal om 2 voorgerechtjes te delen en dan elk een hoofdgerecht te nemen. Op tafel kwam de carpaccio van rund en de mosselkroketjes. Heel copieuze borden, die als voorgerecht al eigenlijk bijna een hoofdgerecht zijn. De mosselkroketjes waren heel lekker, origineel en met een lekker slaatje erbij. De carpaccio lag wat verborgen onder heel wat toppings, gaande van parmesanschilfers, maar ook een heel rijk slaatje met oa asperges. Onder de carpaccio lag ook nog wat zure room. Dit maakte het geheel heel druk, maar qua smaak wel ok. Als hoofdgerecht hadden we met twee de wok van groenten, wilde zalm en kokosmelk genomen. Qua smaak heel lekker, de zalm was ook perfect gegaard, heel veel smaak. Wel jammer dat het niet echt gewokte groentjes waren, maar eerder een pasta met groenten erbij. Zou beter om zijn om dit duidelijker op de menukaart aan te duiden. Andere hoofdgerechten waren de gamba’s en de waterzooi. Beiden heel lekker en mooi gepresenteerd. Erbij dronken we een witte huiswijn, lekker.  Afsluiter was een koffie en muntthee.

Rekening op het einde van de avond was een kleine 50 euro per persoon. Dit was prijs kwaliteit zeker wel ok. De setting is heel tof, qua eten heb ik de indruk dat de gerechten soms wat overdaad zijn aan verschillende ingrediënten, beetje “less is more” principe die mankeert. Maar wel heel lekker en zeker eens waard om terug te keren en het terras uit te proberen.

Petite Aneth
Maria Van Bourgondiëlaan 1
8000 Brugge
www.aneth.be
+32 50 31 11 89

Open:
Dinsdag tot zaterdag: van 11u30 tot 21u30

Zondag: van 11u30 tot 18u00

 

2 responses to “Aneth wordt Petite Aneth***

 1. Dikke hoed aan voor de bediening, anders dan je tegenkomt in andere restaurants maar wordt zeker geapprecieerd!

 2. Beste Mr.& Mvr.
  Is u restaurent nu niet op het einde van de Filip De Goede Laan langs de rijen . Ik ben op aanvraag van een vriend bewoner die op de hoek van de filip de goede laan een apperitef komen drinken in het paseren in Brugge . Ben U open op oudjaarsavond ?
  Mijn naam is Buyse Pierre winkelsestraat 132
  8860 lendelede 04g95.524153 of 051698241 .
  Graag een mailtje of telefoontje aub .
  Pierre en Erna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.