#Food, #bijnamaarnogniethelemaal

Langs de Oude Burg opende een tijdje geleden #food (hashtagfood), vroeger vond je op diezelfde plek een winkel met allerhande producten, gemaakt uit recyclagemateriaal. Het interieur is leuk, het doet een beetje Scandinavisch aan met veel ruwe materialen. Veel leuke details ook, terwijl je zit rond te kijken ontdek je telkens weer iets anders. Achteraan is er ook nog een terras maar dat zal voor volgend jaar zijn waarschijnlijk…

 Op de kaart staan eenvoudige gerechten, rechttoe, rechtaan. De prijzen vallen mee, reken ongeveer €15 voor een hoofdgerecht zoals lasagne of een burger. Je kan er kiezen tussen lekkere bruschetta’s, salades, croque’s, quiches,… Allemaal huisgemaakt en vrij vlug geserveerd.

Verschillende bruschetta’s staan op de kaart en worden per drie geserveerd. Voor wie maar moeilijk kan kiezen kan ook een mix bestellen. Wij kozen voor de “large” mix, zodat we er elk eentje konden proeven. Eenvoudig en lekker, vooral de blauwe schimmelkaas met peer en geitenkaas met honing vielen in de smaak.

IMG_2183

 

Nadien volgde voor Marieke de Pollo Loco, een kippenburger met pesto, gedroogde ham en tomaat en voor mij een lasagne.

IMG_2184

De burger kwam op het bord met een uitgebreide salade en twee verloren gelopen druiven… Waarom er eigenlijk fruit bij een salade moet worden geserveerd heb ik nooit goed begrepen maar smaken zijn nu eenmaal persoonlijk. Eigenlijk was het niet echt een schot in de roos. De burger werd volgens mij niet à la minute gebakken maar terug opgewarmd en de pesto had een uitgesproken muntsmaak. Dan liever mijn lasagne, een mooie portie, huisgemaakt en met veel groentjes.

Afsluiten deden we nog met een (te) lopende chocomousse in een glaasje.

Samen met een Vedett en een Cola betaalden we €56 voor ons twee.

#food is een leuk concept, heeft een tof interieur maar mist een beetje finesse. Sowieso moet je sterk uit de hoek komen om burgers te serveren met de hete adem van Ellis Gourmet Burger in je nek. Om het werk in de keuken alleen aan te kunnen moeten er waarschijnlijk toegevingen gebeuren maar dan kan je misschien beter de kaart wat kleiner maken.

IMG_2182

Leuke en hippe plek wel voor een lunch of een snelle hap in de vroege avond.

#food

Oude Burg 30

8000 Brugge

0498/60 34 60

Gesloten op dinsdag en woensdag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.