Ventura, Italiaans langs de Ring***

Ventura is spiksplinternieuw, vandaag was het de eerste dag dat ze open waren. Een advertentie in een huis aan huisblad en een tip van één van onze volgers op Facebook deden de rest. Ventura is een echt huiskamerrestaurant, ondergebracht in een woning langs de Koningin Elisabethlaan. Goed bereikbaar en genoeg parking dus. Ventura is de naam van de uitbater trouwens. De vroegere woonkamer is grondig aangepakt en in de typische achterbouw uit de jaren vijftig en zestig is de keuken ondergebracht. Omdat het hun eerste dag was kregen we een glaasje prosecco aangeboden, wat we natuurlijk niet konden weigerden… Een stukje bruschetta met aubergine, wat truffelolie en olijf deden ons verlangen naar meer.

De kaart is vrij beperkt en bestaat uit antipasti, primo en secundo piatto. Er is ook een lunch die bestaat uit soep en hoofdgerecht voor €14.

De lunch deze middag deed met preisoep, gehaktbrood, andijvie en aardappel niet erg Italiaans aan en die lieten we dan ook links liggen. Jammer, want een goed geprijsde Italiaanse lunch is altijd wel meegenomen. De Vlaamse kost eten we nu eenmaal alle dagen.

We gingen dus van start met een vitello tonato en een parmigiana. Mooi gepresenteerd en correct van smaak, al had het gebraad van Annemieke een klein beetje meer gebakken mogen zijn. Mijn parmigiana was een mooie portie en heerlijk van smaak.

IMG_2201

De keuken moest duidelijk nog haar draai vinden maar na een tijdje kwamen onze hoofdgerechten er aan. Linguini al vongole voor Annemieke en gegrilde tonijn voor mij. Ook hier opnieuw verzorgde borden al was de look iets te veel aanwezig bij de linguini vond mijn immer sympathieke tafelgenote. Ikzelf was tevreden over de tonijn, een mooi dik stuk die correct gebakken was. Ik gruwel immers van die dunne uitgebakken diepvriestonijn. De getomateerde groentesaus viel ook erg in de smaak. Een stukje polenta vergezelde de tonijn.

Bij het eten dronk ik twee glazen rode huiswijn, een Montepulciano d’abruzzo, we deelden ook een flesje plat water.

Tijd voor een dessert was er niet meer, wel voor twee Illy koffie. De rekening klokte af op een €90.

We hadden lekker gegeten maar vonden beiden dat de Italiaanse schwung er nog wat in moest komen. Het is duidelijk nog wat zoeken en  ook de Italiaanse eigenaar was niet te bespeuren, Ventura moet nog een ziel krijgen maar dat kan moeilijk van de eerste dag al goed zitten. Ook de lunch een zuiders tintje geven zou leuk zijn, het bespaart ongetwijfeld ook wat werk in de keuken . Graag wat meer vuur volgende keer!

Ventura Ristorante

Koningin Elisabethlaan 48a

8000 Brugge

050/69 39 74

Gesloten op zondag en maandag

One response to “Ventura, Italiaans langs de Ring***

  1. Vorige week kennis gemaakt met Ventura
    een verademing om een uitstekende Italiaanse maaltijd te genieten in een gezellig kader met een zeer stijlvolle gastheer wiens Italiaans geïmpregneerd Nederlands bepaald charmant is, en een zeer vlotte gastvrouw-kok.

    Een aanrader als je wil genieten van een beperkte maar wekelijks wisselende kaart in een zaak die zich ver boven het niveau de klassieke pizza-Italiaan bevindt aan een zeer aanvaardbare prijs ! (1 G&T, spuitwater, een glas uitstekende huiswijn en twee gerechten à la carte + koffie na : 82 euro )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.