The Gulliver Tree, trendy koffie en theebar

De Cordoeaniersstraat is een ietwat verborgen straat in de binnenstad. Als je er niet moet zijn zal je er ook niet vlug door lopen. Tenzij je natuurlijk Rose Red kent. Sinds een paar weken is er nog een leuke plek bijgekomen. The Gulliver Tree bevindt zich in een hoekpand waar vroeger het Brugs Whiskey was. Het pand is grondig onder handen genomen en kreeg een Scandinavisch aandoend interieur aangemeten. Heel leuk is de haard waarrond een sofa en enkele zeteltjes opgesteld staan.

 

IMG_2203

 

Op de kaart staan verschillende koffie’s en koffiespecialiteiten en diverse theesoorten. Er is ook een kleine toog waar zelfgemaakte desserts naar je lonken. Op het krijtbord staan nog enkele suggesties. Twee ingetogen jonge dames bestieren de zaak. Aan de bar kan je trouwens enkele theesoorten kopen net als leuke gekleurde bekers.

Op reservatie kan je ook kiezen voor een afternoon high tea met scones en alles er op en er aan.

Over de middag kan je er ook kiezen voor een lichte lunch met soep en een bordje kaas en/of charcuterie en dat is wat Marieke en ik deden deze middag.

De dagsoep (€6,50) was een verrassend lekkere soep van zoete aardappel, kokos en curry. Een mooie gebonden soep, vol van smaak en lichtje pikant op het einde, er naast stond ook een kommetje met versgebakken croutons.

Bij de kaas en charcuterie heb je verschillende keuzes, schapen- of geitenkaas of een Franse romige kaas. Bresaola, salami met venkel of gerookte ham waren de charcuterie mogelijkheden. Mooie bordjes voor weinig geld (€2 per bordje) zorgden voor een geslaagde lunch.

The Gulliver Tree voelt gezellig aan, je kan er rustig zitten werken terwijl je een koffie drinkt, afspreken met vrienden voor je de stad in duikt of even uitrusten tijdens het wandelen. Het interieur is zeer geslaagd, hier is duidelijk niet over één nacht ijs gegaan.

IMG_2204

De prijzen vallen mee al is de prijs van een ristretto hetzelfde als die van een espresso (€2,30) toch wat aan de hoge kant. Dat hier geen Italiaanse prijzen kunnen gehanteerd worden is te begrijpen, (in Italië betaalde voor een ristretto doorgaans niet veel meer van €0,80) maar voor 25ml koffie is dat toch wel wat veel.

Leuk is trouwens ook de verklaring van de naam van de bar die je op de achterkant van de kaart vindt. Die kaart is trouwens mooi opgesmukt met leuke tekeningen. Details die het hem doen en dat is belangrijk om een totaalconcept neer te zetten.

The Gulliver Tree

Cordoeaniersstraat 4

8000 Brugge

050/73 15 16

Gesloten op dinsdag

3 responses to “The Gulliver Tree, trendy koffie en theebar

  1. Vroeger was daar een heel gekende winkel: Het Groot Boek. Weinig Bruggelingen die dat niet kennen. Generaties lang de winkel voor alle schoolgerei. De naam van de straat zal veel minder bekend in de oren klinken dan de naam van die winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.