Taartjes van Chantilly!

In de Noordzandstraat opende een tijdje geleden Patisserie Chantilly een tweede winkel. Sinds een aantal jaar vind je ze al terug langs de Torhoutsesteenweg en nu dus ook in het centrum. Tijd voor een gebakje bij de koffie dus, we hebben nu eenmaal veel over voor onze volgers… Het interieur is grondig aangepakt en vrij sober gehouden. De focus moet hier oude producten liggen. In de toonbank indrukwekkende gebakjes, je vindt er alle klassiekers. Javanais, Miserable, citroentaartje,… Er is ook een ruime selectie brood en er zijn belegde broodjes, die à la minute klaargemaakt worden.

Mijn all time favourite is de Javanais en Annemieke is te verleiden met een citroentaartje. Persoonlijk mocht de Javanais iets meer door smaken. De laagjes crème au beurre waren mij iets te dun in vergelijking met de laagjes gebak. Maar misschien is het iets lichter… 🙂

Het citroentaartje was een topper, krokante bodem met witte chocolade ingesmeerd om te voorkomen dat alles zacht wordt. Een zeer lekker vulling, net zuur genoeg, gekonfijte citroen en gebrande merengue, super!

IMG_2278

Ook bijzonder is de betaalterminal in de winkel. Zo komt het personeel niet in contact met het geld, briefjes of munten moet je gewoon in de terminal stoppen en het wisselgeld krijg je onderaan terug. Altijd gewonnen!

Chantilly is elke dag open vanaf 9u30, handig want er zijn niet zo veel bakkers in de binnenstad. Binnenkort openen ze ook nog een foodbar naast hun vestiging in Sint Andries, om in het oog te houden!

Chantilly

Noordzandstraat 71

8000 Brugge

One response to “Taartjes van Chantilly!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.