Bar Jus, nieuwe wijnbar

In de Kleine Sint Amandsstraat opende een tijdje geleden Jus. Voordien was hier een koffiebar maar dat was geen lang leven beschoren. Een beetje verborgen, dat wel maar de moeite om eens uit te proberen. Veel plaats is er niet, een paar tafeltjes en wat krukjes rond de bar, al zijn er buiten ook enkele zitplaatsen en liggen de dekentjes klaar… Vanaf 17u kan je er terecht. Er zijn verschillende wijnen per glas te verkrijgen en er is een goed gestoffeerde kaart. Op de kaart staat ook wat fingerfood. Zo kan je kiezen uit worstjes, sardienen, een charcuterie en een kaasschotel, en een vacherin uit de oven.

Wij namen de charcuterieschotel (€16)  om onze glazen wijn te vergezellen en waren onder de indruk van de presentatie en de hoeveelheid.

IMG_2320

 

We moeten beslist nog eens de kaasschotel proberen! Ook voor andere drankjes kan je er trouwens terecht. Madeira’s en gin worden er ook geserveerd. Alles wordt vlot aan de man gebracht en er heerst een losse sfeer. De muziek is ook niet de muziek die je in een wijnbar verwacht, hier geen Frans chanson maar eerder het eigentijdse genre. Iedere weekdag zijn ze open tot middernacht. Leuke plek!

Bar Jus

Kleine Sint Amandsstraat 10

8000 Brugge

050/61 32 77

Gesloten op zaterdag en zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.