Vietnamees eten bij Buddhasia***

Waar vroeger het Kardinaalshof was opende recent Buddhasia, een Vietnamees restaurant zijn deuren. Wij gingen er vorige week langs met vrienden en hadden er een leuke avond. Het interieur is grondig onder handen genomen, het geheel oogt vrij strak, zeker niet kitscherig. Ervaring hebben de uitbaters al met een restaurant in Brussel. Bij een lekker huisaperitief doorbladerden we de kaart. Hier geen uitgebreide kaart maar eerder beperkt met wel enkele suggesties. Er kwam ook een lekker hapje bij het aperitief, inktvis met tomaat en limoen.

Er werd onder meer gekozen voor heerlijke vegetarische spring rolls, een hete (in alle opzichten) maar lekkere soep met kokos, kip en scampi’s.

Hoofdgerechten waren de curry van lamsvlees, niet traditioneel gepresenteerd maar wel heel smaakvol en een salade met rundvlees, nems en noedels. De salade werd minst warm onthaald, het was teveel een allegaartje, eerder een Vietnamese salade folle 🙂

Voor een dessert was er geen plaats en tijd meer, wel nog voor koffie en thee.

De bediening was vriendelijk en vlot. Er was tijd voor een praatje en de man vertelde trots dat zijn Vietnamese vrouw in de keuken stond. Toen iemand vertelde dat ze zo kon meedoen aan een Miss verkiezing bekende hij dat ze nog meegedaan én een verkiezing gewonnen had. En nu staat ze gewoon in Brugge in de potten te roeren, als wij geen geluk hebben…

Over de middag kan je er terecht voor een lunch, twee gangen met koffie of dessert (€19). Een alternatief en in take away zijn Bánh Mi, Vietnamese belegde broodjes.

Ons eerste bezoek was alvast geslaagd, we moeten nog eens terug komen, de prijzen zijn schappelijk, reken op ongeveer €40 per persoon.

Buddhasia Brugge

Sint Salvatorkerkhof 14

8000 Brugge

050/34 16 91

Woensdag en zondag gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.