Castel Nuovo, voor de happy few…

Vorige week opende Castel Nuovo langs de Gistelse Steenweg de deuren. Het pand vind je net buiten de Smedenpoort en is volledig gerenoveerd. Wanneer je binnenkomt heb je het gevoel binnen te stappen in een duur interieurmagazine. Alles oogt chique en straalt een bepaalde grandeur uit.  IMG_2343

Grote zetels, dito luchters, een smetteloos parket en een imposant barmeubel, men heeft niet op de spreekwoordelijke stuiver gekeken bij de inrichting. Voor de volgende zomer lonkt een terras en tuin naar zwoele avonden.

Op de kaart staan verschillende koffies en koffiebereidingen, thee, patisserie van patisserie Academie, chocolaatjes van Pralinette maar ook diverse wijnen, charcuterie en kaas van Van Tricht. Kwaliteit mag een naam hebben en hier kiezen ze duidelijk voor leveranciers die bij iedereen een belletje doet rinkelen.

Dat brengt met zich mee dat we ons direct in de hogere prijsklasse bevinden. De koffies zijn allemaal hetzelfde geprijsd, ristretto, espresso, lungo kosten €3,50, niet min, vooral als je weet dat een ristretto nauwelijks 20ml koffie bevat en in Italië maximum €1 kost… Je krijgt bij de koffie wel een schoteltje met enkele pralines en een Marokkaans dessertkoekje. Ook thee is met €6 niet mals. Een gebakje kost €7,50.

De kaas en charcuterie kosten €18, er zijn ook verschillende tapas te verkrijgen voor bij een drankje. Een rode ouderwetse Berkel snijmachine staat naast de bar te pronken.

Wij dronken er een lungo en een thee, ik at er ook mijn favoriet stukje patisserie; Exotique, een combinatie van mango en passievrucht die je zowat in de zevende culinaire hemel brengen.

Castel Nuovo bezoek je dus niet zomaar om even een koffietje of een frisdrank te nuttigen maar om iets te vieren of om je eens onder te dompelen in een sfeer van alles kan en niets moet, het heeft iets “jetsetachtig”.

Voorlopig is Castel Nuovo enkel open in het weekend, een zondagse wandeling daar af sluiten is misschien geen slecht idee…

 

Castel Nuovo

Gistelse Steenweg 7

8200 Sint Andries

050/70 97 91

2 responses to “Castel Nuovo, voor de happy few…

  1. Hallo wij zijn al enkele keren bij jullie geweest , klassezaak wij trouwen in september in beperkte kring en zouden dat graag bij jullie doen , zou het mogelijk zijn op vrijdagavond een prive feestje te geven met eten ps wij komen zaterdag rond 17 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.