Bistro De Schilder, degelijke keuken***

Bistro De Schilder is te vinden op de hoek van het Jan van Eyckplein en Biskajerplein. Hoewel het een zeer toeristische ligging is hoef je niet bang te zijn om in een “tourist trap” binnen te stappen. Hier wordt iedereen met de glimlach bediend en ben je op de juiste plaats voor een correcte maaltijd aan een al even correcte prijs. Wij stapten er eens binnen en konden op een woensdagavond nog net een tafeltje bemachtigen. Hoewel het nog vrij vroeg op de avond was zat de zaak toch al volgeladen met hoofdzakelijk toeristen. Dat zou nog de ganse avond doorgaan, sommigen kwamen hier zelfs al voor de tweede dag op rij.

Twee heren runnen de zaal en doen dat met een zekere flair, hier zie je geen zure gezichten die tegen hun zin wispelturige toeristen bedienen. Met een kwinkslag en een knipoog wordt iedereen vlot bediend.

Op de kaart vind je enkele menus en degelijke terroir gerechten. Stoofvlees, konijn, coq au vin, steak en mosselen vallen er op. Maar er zijn ook enkele salades, in de namiddag vind je er ook snacks, wafels en ijscoupes.

Bij een martini en een droge sherry kozen we voor het stoofvlees en het vispannetje. Het stoofvlees was zeer zacht, niet vettig met een goed doorsmakende saus, er was ook een vers slaatje bij. De frietjes werden apart geserveerd in een potje in de vorm van een puntzak.

IMG_2393

Mijn vispannetje was huisgemaakt, gegratineerd en versierd met een rivierkreeftje. Mooie stukjes vis en een saus op basis van schaaldieren. Helemaal af ging het geweest zijn mochten er torentjes aardappelpuree bij gegeven worden in plaats van de pommes duchesse. We dronken er een Brugse Zot bij en we sloten af met een flan caramel, thee natuur en koffie. De rekening was mild, een kleine €65 voor ons twee.

Bistro De Schilder is niet de plek voor een romantische tête à tête. Daarvoor staan de tafeltjes een beetje te dicht bij elkaar maar wel de plek waar je vriendelijk wordt ontvangen, een degelijke keuken die je niet zal ontgoochelen en de rekening ook al niet. De mix met toeristen zorgt voor een leuke sfeer!

Bistro De Schilder

Jan van Eyckplein 13

8000 Brugge

050/346462

Gesloten op zondag en maandag

De keuken is doorlopend open van 12 tot 21u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.