Bun in Antwerpen

Bij een dagje shoppen onder vriendinnen hoort een lekker lunchadresje. Vorige dinsdag ontdekte ik zo Bun in Antwerpen en ik was heel aangenaam verrast. Ik had het al als tip doorgekregen, dus ideaal om nu eens uit te proberen. Perfecte stop om lekker, gezond en origineel te lunchen.

Bun is een nieuwe zaak die in juni opende. Ze wordt gerund door Hoa Truong en Huibrecht Berends. Zij verdiende al haar strepen bij haar zus in het restaurant Little Asia. Ze deelt dezelfde openheid, passie en spontaniteit en staat in de zaal. Hij komt van Zeeland en werkte in Pure C en staat in de keuken.
Het concept is Vietnamese street food serveren, authentieke recepten met veel smaakcombinaties en verse ingrediënten. En dat is ook wat we op einde van de middag hebben geproefd. Heel lekker en verse smaakbommetjes.
We namen plaats aan de toog. De zaak is piepklein, er kunnen maar een 12-tal mensen zitten en alles is heel erg uitgekiend qua ruimte. Als aperitief bestelden we een cava. Van de beperkte kaart kozen we voor op  houtskool gegrilde ‘dog cockles’ om te delen, dan elk vers bereide springrolletjes met black tiger prawn en West-Vlaams rood rundvlees. Als hoofdgerecht namen we beiden de rice noodles met gegrilde makreel. We bleven bij cava tijdens ons eten en namen ook nog wat water. De bediening is heel vlot, het eten super.
We betaalden voor de lunch 94 euro, wat het zeker waard was. Bij het afrekenen vertelde de mevrouw van de zaak nog hoe ze eigenhandig de zaak hebben verbouwd, hoe ze samen nu verder aan de zaak bouwen en dat ze heel blij is dat het goed gaat. Ze is een innemende persoonlijkheid en ik kan het hen maar van harte gunnen dat het super blijft draaien. Als ik in Antwerpen nog eens verzeild geraak, zien ze mij alvast zeker terug.

Bun
Sint-Jorispoort 22
2000 Antwerpen
www.bunantwerp.be

One response to “Bun in Antwerpen

  1. Vorige zondag waren we in Antwerpen en aangezien we daar niets kennen zijn we op jou aanraden in Bun gaan eten. Het was zeer lekker en betaalbaar. Sommige gerechtjes mochten iets groter. Je kan enkel reserveren om 8u, voor de rest moet je geluk hebben dat er plaats is. Er zijn veel mensen binnen gekomen die geen plaats hadden. Echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.