Breydel De Coninck***, lekker visrestaurant

De Breidelstraat is een gekend straatje tussen de Markt en de Burg en restaurant Breydel De Coninck is er een gevestigde waarde. We stapten er binnen op een zondagavond nadat we bij twee andere restaurants voor een gesloten deur stonden. We konden nog net een tafeltje van twee bemachtigen, anderen die na ons binnenkwamen moesten een beetje geduld oefenen tot er een plaatsje vrijkwam.

En dat ging zo de hele avond doorgaan. De meeste klanten waren toeristen, één enkel ander tafeltje waren ook Bruggelingen. De tafels staan vrij dicht bij elkaar maar dat kan ook zo zijn voordelen hebben. Zo kwamen we in contact met een ouder koppel uit Seattle die in de stad verbleven.

Het interieur heeft onlangs een update gekregen. Hout, rode en bruine tinten wisselen elkaar af, een groot aquarium trekt de aandacht.

Op de kaart staan hoofdzakelijk visgerechten, hier een biefstuk eten is eigenlijk een beetje zonde. Op de muur staan suggesties geschreven en er is ook een keuzemenu.

We hadden geluk want onze favoriet voorgerechten stonden op de kaart, Annemieke twijfelde dus niet en bestelde een garnalencocktail, ik ging resoluut voor de langoustines in de oven met kruidenboter.

De garnalencocktail werd traditioneel geserveerd in een glas, met een gepelde tomaat en een mooie portie (vooraf gepelde) garnalen. Ik kreeg vier mooie langoustines en genoeg brood om te soppen. Een mooie start.

unnamed

Als hoofdgerechten koos Annemieke uit de suggesties voor de zeebaars met butternutpompoen, ik koos paling in ’t groen.

Ik kreeg een inox kommetje met een mooie portie paling die voor mij persoonlijk iet te moeilijk van de graat kwam, ik het het liever iets verder gegaard, verder waren er nog frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Annemieke kreeg een mooi bord met zeebaars, zalf van butternut en een portie puree.

De bediening zelf was de hele avond feilloos en vriendelijk. Toeristen werden aan het lachen gebracht en was geen opdringerigheid of minachting wat je in sommige restaurants waar veel toeristen komen wel eens zou verwachten.

Als dessert kreeg ik nog een correcte crème brûlée en we sloten af met koffie en thee. We betaalden ongeveer 140 euro, aperitief, een fles wijn en water inbegrepen.

Hoewel er veel toeristen komen en ook de ligging het je zou doen vermoeden is Breydel De Coninck geen tourist trap maar krijg je er klassiek bereide gerechten met verse ingrediënten. De moeite om nog eens terug te gaan. De mosselen kan je er trouwens in verschillende bereidingen verkrijgen. Tijdens de week kan je er ook lunchen.

 

Breydel De Coninck

Breidelstraat 24

8000 Brugge

050/339746

gesloten op woensdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.