Het Visioen****, de moeite waard

Een maand geleden opende Het Visioen opnieuw zijn deuren. Het vroegere café werd grondig onder handen genomen en omgetoverd tot een restaurant. De ligging aan de Katelijnepoort zorgt voor een goeie verbinding wanneer je vanaf de ring komt en zorgt er voor dat je ook vlug terug uit de stad bent. Ideaal voor wie er wil komen lunchen. Vrij groot is het restaurant eigenlijk niet maar gezellig ingericht met in het midden een kapblok en een ouderwetse Berkel snijmachine. Toen wij er binnenkwamen was er nog juist plaats aan de bar, niet slecht voor een pas geopend restaurant.

IMG_2693

In de keuken staat de zoon van de uitbater van ’t Zwart Huis en achter de bar zijn Indonesische vrouw. Dat verklaart misschien waarom er enkele Oosterse gerechten op de kaart staan. Je vindt er echter ook Belgische klassiekers zoals filet americain of asperges.

Wij kozen ervoor om enkele voorgerechten te delen en gingen voor spring rolls, sojabonen met grof zout en kippesatés met pittige saus. Al direct waren we onder de indruk van de versheid en de authentieke oosterse smaken. Een sterke start!

Als hoofdgerecht ging Annemieke verder in de Aziatische stijl met een pittige curry van kip met rijst en ik zocht het dichter bij huis met een voortreffelijke Black Agnus steak met puree, zwammen en champignons en portosaus. Ook hier hoedje af voor de perfecte bereiding, kruiding en de royale porties.

De borden voor de andere tafels die we zagen voorbijkomen waren duidelijk in dezelfde trant. Tel daarbij de attente bediening van de joviale ober die ons later een vrijgekomen tafeltje aanbood in plaats van ons plekje aan de bar en de hartelijkheid van de Indonesische gastvrouw dan weet je dat het een geslaagde avond was.

Samen met een fles Sangiovese wijn en ons aperitief betaalden we €98, zeer schappelijk dus!

Brugge heeft er een restaurant bij die in een mum van tijd tot een vaste waarde kan uitgroeien, lunchen kan er ’s middags voor €13 trouwens.

Het Visioen

Katelijnestraat 160

8000 Brugge

050/73 40 06

4 responses to “Het Visioen****, de moeite waard

  1. Hallo Foody,
   Alles wat op deze site verschijnt hebben we met zijn twee of alleen bezocht. Wij zijn geen tripadvisor of andere recensiesite waar honderden of duizenden mensen hun eigen mening neerschrijven. Nee, dit is het werk van twee mensen die neerschrijven wat ze er van vonden. We worden niet betaald door restaurants om iets over hen te schrijven en we vragen ook geen geld voor een goeie recensie. We financieren alles zelf, van restaurantbezoek tot hosting van ons internetadres.

   Vriendelijke groeten,

   Filip en Annemieke

 1. Beste Foody,

  neen helemaal niet, men vader zou nooit een review schrijven over onze zaak op internet. Je mag het idd vragen wie dat dit geschreven heeft, ik ben het gisteren te weten gekomen. Het is de buur van een medewerker in de school van men twee kindjes.

  Ik vind het een heel mooi review en apprecieer het erg.

  Mocht je nog vragen hebben, geef maar gerust een seintje op hetvisioen@outlookcom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.