Jilles, Beer & Burgers***

Gisteren opende langs de Braambergstraat “Jilles“, een nieuw hamburgerrestaurant. In Gent is er al een tijdje eentje open, in Brugge lieten ze hun oog vallen op het pand waar Yellow, de pop up van Hertog Jan gevestigd was. Een mooi hoekpand, dicht tegen de Vismarkt die grondig onder handen is genomen. Een gezellige binnenkoer zorgt er voor dat je geen last heb van het drukke voorbijrazende verkeer. Iedere dag zijn ze open van 11u tot 23u en dat is niet de enige gelijkenis met die andere hamburgertent die vorig jaar de deuren opende. Op de kaart staan een tiental burgers, ook vegetarische varianten en “spitsburgers”, een broodje met gegrilde ham. Frietjes dien je apart te bestellen, een verzorgd slaatje is altijd inbegrepen.

Leuk is dat er onder iedere burger een passend bier staat, gekozen door een biersommelier. Jilles heeft iets met bier trouwens. Hij liet voor de opening in Brugge een exclusief amberkleurig bier brouwen door brouwerij Fort Lapin, de Rostekop, verwijzend naar de haarkleur van Jilles himself.

FullSizeRender

Bij onze Gin Tonic doken we in de kaart en vonden we onze gading in de Bacon, Royal Cheese en Cheeseburger. Die werden vrij vlot geserveerd op het terras waar we hadden plaats genomen. We vonden nog een plekje in de schaduw want parasols zijn er (nog) niet.

FullSizeRender

 

FullSizeRender

 

Een mooie burger, verzorgd opgediend, een slaatje in een afgesloten bokaal en een attent vingerdoekje. Dat zag er goed uit! Het broodje was niet zompig, de garnituren smaakten goed door. Mooie borden ook trouwens. Hadden we dan geen opmerkingen? De voortreffelijke frietjes waren bedolven onder uitstekende mayonaise, een potje apart had handiger geweest. En bij de burgers misten we eigenlijk nog het meest de smaak van het dichtschroeien op een hete grill. Dat is toch een extra smaaksensatie en hoort een beetje bij een hamburger…

De Rostekop en Sint Bernardus 12 spoelden alles grondig door, Marieke genoot van de homemade ice tea. Nadien dronken we nog een koffie en rekenden af. We betaalden €88 voor ons drie, een Gin tonic als aperitief weegt door natuurlijk.

Jilles is een leuke plek, het personeel is er vriendelijk en de burgers zijn er verzorgd. Het interieur is er gezellig en door de verschillende ruimtes heb je nooit echt het gevoel in de drukte te zitten. De bierpairing is een leuke toevoeging, de uitgebreide bierkaart is eerder een rariteit in een burgerrestaurant maar mooi meegenomen.

Jilles

Braambergstraat 10

8000 Brugge

050/70 55 55

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.