Op het terras van Réliva***(*)

We waren op zoek naar een restaurant met een mooi terras en dat leidde ons naar restaurant Réliva in de Goezeputstraat. Ik herinnerde me dat ik er bijna drie jaar terug ook eens was geweest toen ze juist open waren. We kozen een plekje in de schaduw op het voor de rest lege terras en waren direct onder de indruk van het sublieme zicht op de kathedraal.  IMG_3397

 

Zeg nu zelf, weinig terrassen in Brugge kunnen hier mee pronken…

Réliva zelf legt ondertussen wat meer de nadruk op vegetarische en veganistische gerechten, er is een ruime keuze in de kaart. Niet slecht gezien want meestal wordt die groep afgescheept met één of andere pasta of groenteburger.

Andere gerechten zijn er ook op de kaart met een nadruk op vis, er is ook een lunch aan €25 voor voorgerecht, hoofdgerecht en koffie of thee.

We bestelden bij ons aperitief een bordje met ham en kozen, gezien het mooie weer, voor enkele zuiderse gerechten. Gazpacho van bio tomaat en komkommer was fris zoals het hoort te zijn, de gepofte puntpaprika met courgetteslierten verrassend lekker en anders. Hier wordt een lichte keuken geserveerd.

IMG_3398

 

Voor het hoofdgerecht koos Annemieke voor griet (vis van de dag) met venkel en quinoa, ik voor de bouillabaisse van Noordzeevis. Ook hier werd op hetzelfde elan verder gegaan, lekkere smaken, mooie porties en licht. Al mocht de rouille wat minder naar sinaasappel smaken voor mij. Bij ieder gerecht op de kaart staan trouwens bijpassende wijnen die per glas kunnen worden besteld. Het warme broodje die telkens mee op tafel kwam mocht er ook wezen trouwens.

IMG_3400

IMG_3399

De dessertkaart is eerder beperkt en kon mij weinig bekoren. De chocomousse, “goed voor het hart”, met avocado was me iets te gewaagd… Jammer, maar een koffie een paar chocolaatjes verzachtten de pijn een beetje… 😉

We hadden super gegeten en het verwonderde ons dan ook dat wij de enige gasten waren, misschien was het een kalme dag. Réliva staat misschien niet zo in de picture maar hier kan je echt wel lekker eten. We betaalden €120 voor ons  twee. Dat een voorgerechtje zoals de puntpaprika €16 kost is wel niet goedkoop, bio heeft blijkbaar zijn prijs, al was het wel een mooie portie.

Als we nog eens op zoek zijn naar een zonnig terras with a view zullen we Réliva niet vergeten zijn.

 

Réliva

Goezeputstraat 6

8000 Brugge

050/33 13 07

 

One response to “Op het terras van Réliva***(*)

 1. Beste,

  Bedankt voor uw mooie review!

  Leuk om te horen dat jullie genoten hebben op ons zonnig terras. 1 klein foutje er zit geen sinaasappel in Lien (chef) haar rouille… Wat je misschien wel kan geproefd hebben is de saffraan.

  Ons concept is inderdaad een gezonde, biologische keuken en daar willen we blijven naar toe streven. Het is een plaats waar vis; veggie; vegan elkaar ontmoeten.

  Nogmaals bedankt en tot nog eens.

  Met vriendelijke groeten

  Brecht en Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.