The Jane*****, een kapel vol lekkers…

We bekennen, we hebben culinair Brugge de laatste tijd een beetje verwaarloosd… Een druk werkschema en enkele verplichtingen zorgden er voor dat we wat weinig tijd konden besteden aan onze blog. Maar we plannen een inhaalmanoeuvre.

Eerst hadden we nog een Antwerpse afspraak op ons lijstje staan en dat mochten we niet zomaar laten passeren. The Jane heeft indruk gemaakt,  dat is zeker.  De site van het oude militair hospitaal is bijna helemaal gerenoveerd. De gevels zijn gezandstraald, appartementen bewoond, hier en daar zijn nog werken aan de gang. De gebouwen zijn indrukwekkend en de kapel ligt centraal in het geheel.

IMG_3719

Binnen valt natuurlijk de enorme luchter meteen op, net als de moderne versie van de glas in loodramen. Waar vroeger de priester er voor zorgde dat water en brood veranderde in bloed en lichaam van Christus daar zorgt nu een legertje van chefs voor even sterke staaltjes van kookkunsten. Boven de keuken domineert een neon verlicht doodshoofd.

IMG_3709

Het veelvoud aan personeel dat rondloopt, zowel in de keuken als in de zaal valt meteen op. Net als de lage zeteltjes waarop we plaatsnemen. Iets hoger had comfortabeler geweest, vooral als je weet dat het festijn meer dan vier uur geduurd heeft.

Op de kaart staan drie keuzes. Lunchmenu (€65), zeven gerechten (€85) of acht gerechten (€100), daarbij was er ook nog de mogelijkheid om een extra gerecht met kreeft en kaviaar toe te voegen (€35) Wijnen die bij de gerechten passen kosten €55 voor de “essentials” of €75 voor de exclusievere versie.

We kozen voor de acht gerechten en het leuke is dat de voorgerechten per twee aan tafel komen samen met een bijpassende wijn. Zo heb je drie gangen voorgerecht, hoofdgerecht en dessert of kaas.

Hoeft het gezegd dat de opeenvolging van gerechten werkelijk indrukwekkend was? Mooi gepresenteerd en heel veel smaak, leuke combinaties ook. De coquille is blijven hangen net als de creatie met duindoornbes, het Simmental rund, het innovatieve dessert met de knipoog naar Apple… Van begin tot eind een ervaring en de vaststelling dat dit een hele lichte keuken is met de nadruk op vis en hier en daar een Oosterse toets.

IMG_3710

IMG_3711

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3712

IMG_3716

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen met ons aperitief en koffie en thee betaalden we ongeveer €165 per persoon. We waren er samen met goeie vrienden waarbij de twee dames elk een glas wijn hebben meegedronken, de mannen dronken het wijnarrangement. Als je alles samen bekijkt dan is de prijs een meevaller. Het indrukwekkende interieur, de ongetwijfeld hoge personeelskost, de topingrediënten, het moet nu eenmaal betaald worden.

Alleen het wijnarrangement vonden we wat duur, €55 voor vier glazen (lekkere) wijn en een glas bier bij de kaas is er misschien wat over. Maar het was een super beleving en dat is het belangrijkste!

The Jane

Paradeplein 1

2018 Antwerpen

03/808 44 65

Gesloten op zondag en maandag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.