Nxt Door****, de buren van Tom’s Diner

Tom’s Diner is al jaren een gekende zaak in Brugge. Verbazend ook hoe ruim het restaurant vanbinnen is. Door het pand ernaast aan te kopen hadden ze plaats voor een nieuwe insteek. Nxt Door biedt street food aan in een interieur van Lieven Musschoot. En hoewel het “next door is”, binnenkomen doe je nog altijd via Tom’s Diner… Verwarrend is het allemaal wel een beetje, zo kom je wel binnen via Tom’s Diner maar om te reserveren moet je een ander nummer bellen en wanneer je surft naar nxtdoor.be kom je doodleuk op de site van het andere restaurant uit. Maar dat hebben we allemaal overwonnen en we werden vriendelijk onthaald door een jongedame die ons vijf plaatsjes aanwees aan de toog.

Het interieur mag dan wel van een bekende designer zijn, de lampen boven de toog schijnen vervelend in je ogen wanneer je rechttegenover je gesprekspartner zit. Ook de verhouding van de stoelen ten opzichte van de toog is niet helemaal juist.

Minder vervelend is de kaart waar al vlug het menu in het oog springt, €30 voor drie gangen is goedkoop voor Brugge, doe je er nog eens €10 of €20 bij dan krijg je telkens een gang extra.

De voorgerechten zijn drie kleine hapjes “volgens inspiratie van de chef”, waaronder een lekkere escabeche met een lekkere fris zurige marinade. De voorgerechten zijn volgens het “sharing principe”, je deelt ze dus met je tafelgenoten. Het hoofdgerecht en dessert mag je kiezen uit de kaart. Zo kozen we voor de lamsburger, pulled pork, huisgemaakte fishstick met taco en gelakte eend met noedels. De rode wijn was een voortreffelijke Judith Beck uit Oostenrijk.

IMG_3752

IMG_3753 IMG_3755 IMG_3757 IMG_3758

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooi verzorgde gerechten en smaakvol. Mijn lamsburger bed misschien wel wat groter mogen zijn, de gelakte eend met noedels was dan weer een meer dan gemiddelde porties, gelukkig is er dan de barmhartige Annemieke die het principe van “sharing is caring” hoog in het vaandel draagt… 🙂

 

 

 

 

 

 

Uit de desserts kozen we nog een rijstap, leuk opgediend in een weck potje en kaastaart die overheerlijk was. Marieke deed zich nog te goed aan een sashimi van watermeloen.

We hadden een gezellige avond en lekker gegeten in een leuke zaak. Soms zat er wel wat wachttijd tussen de gangen maar dat heeft waarschijnlijk te maken dat één keuken twee zaken moet bedienen, dat zal niet altijd simpel zijn. Nxt Door zat op de avond van 11 november trouwens goed vol. Net als de buren trouwens.

We betaalden ongeveer €250 voor vijf personen. Twee flessen wijn zorgen wel voor een flinke hap uit de rekening (€64 voor twee flessen).

Tom heeft leuke buren!

Nxt Door

West Gistelhof 21

8000 Brugge

050 73 79 89

Zondag en maandag gesloten

3 responses to “Nxt Door****, de buren van Tom’s Diner

  1. Agreed with all of the above comments, plus one more: it was way too hot inside. Open a window, please. It’s no fun at all to eat when you’re sweating unnecessarily, especially when you’re eating Spicy Mexican Fish Taco Street Food – which was delicious, by the way.

  2. Een beetje dimmen aub. Zulke kritiek op een top designer:

    Het interieur mag dan wel van een bekende designer zijn, de lampen boven de toog schijnen vervelend in je ogen wanneer je rechttegenover je gesprekspartner zit. Ook de verhouding van de stoelen ten opzichte van de toog is niet helemaal juist.

  3. overvol -slechte stoelen (2 personen moesten op ongemakkelijke metalen stoelen plaatsnemen -wegens te veel volk ) heb 2 maanden op voorhand gereserveerd !
    menu was zeer bedenkelijk . zalm en mosselsoepje (mini )was o.k.- sate (3stukjes op een stokje ) -chili con carne -en het stoofvlees was zeer min van kwaliteit en weinig origineel. wij konden niet kiezen het was een verrassingsmenu ! van verrassing gesproken €35 per persoon voor het hierboven menu met als afsluiter rijstpapje met miniijsje.
    de zaal is 3m op 6m en er was ongeveer 24 man aanwezig .ben bijna doof naar buiten gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.