Bistro Rombaux***(*), heerlijke lunch

Valentin is niet meer, maar met Bistro Rombaux heeft het mooi gerenoveerde hoekhuis langs de Moerkerkse Steenweg een nieuwe bewoner. Op 1 november gingen de deuren open. Het interieur is onveranderd gebleven, net als de tafels en de stoelen. Met de nieuwe uitbaters komt er wel wat meer gedrevenheid en schwung in de zaal. Wij gingen lunchen en keerden tevreden terug.De kaart is beperkt gehouden, een viertal voor- en hoofdgerechten en evenveel desserts. De chef staat immers alleen in de keuken en alles moet haalbaar blijven. De lunch wisselt enkele keren per week en is te volgen via de Facebookpagina.

Bij een Gin&Tonic besloten we voor de lunch (€22) te kiezen. Ondertussen was er ook al een potje humus op tafel gekomen samen met twee sneetjes roggebrood met haringfilet en zure room.

Deze middag mochten we proeven van een carpaccio van hertenkalf met knolselder en walnoot, en dat was ook precies wat op ons bord lag. Niks meer, niks minder. De pure essentie waar alle smaken tot zijn recht komen. Velen laten zich verleiden tot allerlei bloempjes en bijkomende garnituren, hier is dit niet het geval. Heel lekker en een goeie start.

FullSizeRender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdgerecht was steenbolk met een champignonrisotto. Een mooi bord en dito portie ook. De vis was mooi sappig, de risotto bijzonder smaakvol. Ook hier kwamen geen overbodige liflafjes op het bord.

FullSizeRender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We sloten af met een koffie en thee en kregen een potje met een cakeje, marsepeinbolletje en een praline. De rekening bedroeg €93,50. De prijs voor de lunch is een echte meevaller, de twee mooie borden waren hun geld meer dan waard. Het is ook mogelijk om te kiezen voor hoofdgerecht en dessert voor dezelfde prijs.

De bediening is uitermate vriendelijk en professioneel. Het stoorde ons niet en we hadden tijd maar uiteindelijk hadden we wel twee uur getafeld. Voor mensen met weinig tijd over de middag kan dat misschien te lang zijn. De zaak zat voor een dinsdagmiddag ook volledig vol.

Bistro Rombaux heeft vanaf het eerste moment gescoord, hier komen we beslist nog terug!

 

Bistro Rombaux

Moerkerkse Steenweg 139

8310 Sint Kruis (Brugge)

050/73 79 49

3 responses to “Bistro Rombaux***(*), heerlijke lunch

  1. Ik kan me volledig vinden in de recensie. Wij gingen er lunchen op 14 december, gerookte zalm vooraf, pladijsfilet als hoofd. Lekker en zeer vriendelijke gastvrouw. Aanrader.

  2. Op de website wordt de lunch (= voorgerecht + hoofdgerecht of hoofdgerecht + dessert) gepresenteerd voor 22 Euro. Aan het einde van de rit wordt voor de lunch 35 Euro aangerekend… ! Dit is mij in januari 2017 overkomen. Op trip-advisor las ik dat een klant in januari 2016 ook een dgl. situatie heeft meegemaakt. Kortom : blijkbaar herhaalt deze situatie zich. 13 Euro “verdienen” op deze manier lijkt mij allesbehalve eerlijk. Ik ga er dan ook niet meer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.