De Mess****, niet mis!

Eind vorig jaar opende in een voormalige legerhangaar “De Mess” een project van Koen’s catering. Het cateringbedrijf is al langer een bekende naam in Sijsele en de wijde omgeving, ervaring met het bedienen van groepen hebben ze zat. Het project is een schot in de roos, afgelopen zaterdag zat de zaak afgeladen vol, de borden die op tafel kwamen waren stuk voor stuk heerlijk. Het begin was nochtans spannend, de reservatie liep niet van een leien dakje (het is je vergeven Bianca ;-)) en we konden niet anders dan op goed geluk binnenstappen en zorgen dat we één van de hoge tafels konden bemachtigen die je niet kan reserveren. Het geluk was aan onze zijde want na een tijdje konden we een tweede tafeltje bemachtigen en zo konden we met ons zessen comfortabel zitten.

Er is een kaart met barfood om te delen en een kaart met gerechten uit de wereldkeuken. Op borden op de muren staan diverse cocktails die aan de lopende band aan de bar worden klaargemaakt. De bediening is jong en vlot en echt lang hebben we nooit moeten wachten. De meeste tijd zat tussen onze hapjes en hoofdgerechten maar was niet storend.

We gingen van start met de nie “mess” plate, een schotel met charcuterie, kaas, brood en enkele dips. Daarnaast kozen we ook nog voor de messy potatoes, lekkere stukjes aardappel met een lookmayonaise, zeg maar de patatas bravas maar dan een niveautje hoger getild. De Hawaiiaanse salmon poke kwam ook op tafel, nog zo’n topper met verse rauwe zalm, sojasaus en sesam.

IMG_4227

IMG_4230

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat de sfeer er erg ongedwongen is kan je beslissen om  eventueel nog wat van de barfood bij te bestellen of om je te wagen aan een van de “dishes”. Er werd gekozen voor een stoofpotje van ree, Indische groene viscurry, kipkebab en traaggegaard lamsvlees met verse humus. Er zijn ook bijgerechtjes die je bij ieder gerecht kan bijbestellen, er zijn ook voldoende vegetarische alternatieven. Zo kozen wij ook nog voor een lekker knapperig slaatje en een koude bospaddenstoellensalade, mijn favoriet.

Alle gerechten waren vol van smaak en mooi gepresenteerd, we waren aangenaam verrast.

Er is ook een dessertkaart maar daar hebben we niet van geproefd. We besloten om nog een biertje te bestellen en wat na te praten. Dat is de sterkte van het concept, je zit niet in het nauwe keurslijf van een traditioneel restaurant. Wil je enkel wat kleine hapjes delen met je tafelgenoten dan kan dat, spring je laat op de avond binnen om cocktails te drinken dan kan dat ook. Vive la liberté! 🙂

De prijzen zijn ook meevallers, we betaalden met zijn zessen met toch flink wat drankjes waaronder gin-tonics zo’n €85 per koppel, dus iets meer dan €40 per persoon.

De Mess heeft zijn start niet gemist en is een meer dan geslaagd concept. Misschien is het iets minder geschikt voor een intieme tête a tête al zijn er ook enkele leuke hoekjes met wat vintage meubelen waar het beslist gezellig kan zijn.

 

De Mess

Bloemisterijstraat 1

8340 Sijsele

050/545351

0491/302855

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.