Re-Belges, Sans Cravate Pop Up****

Sans Cravate is dicht, toch voor een paar maanden want er zijn ingrijpende verbouwingen en uitbreidingen bezig. Gelukkig bestaat er sinds een aantal jaren het pop up idee om chef en personeel aan de slag te houden tijdens zulke periodes. En het is ook een ideale gelegenheid voor de chef om eens iets helemaal anders te doen. Daarom dat pop ups vaak leuke restaurantjes zijn met een eigen sfeer. En dat is ook deze keer het geval met Re Belges Wij gingen al eens eerder eten in Sans Cravate dus waren we benieuwd wat het tijdelijk onderkomen zou brengen. Ver moet je er niet voor om te rijden, de pop up zit gewoon aan de overkant van de straat waar je ook La Suite vindt, de B&B van het restaurant.

Iedere middag is er een lunch maar er is ook een beperkte kaart wanneer je uitgebreider wil tafelen. Er wordt intensief samengewerkt met een Franse wijnbouwer en dat vertaalt zich in een specifieke wijnkaart met twee champagnes die per glas te verkrijgen zijn. Door de (voor ons te) hoge prijs €19 per glas besloten we het bij een gin & tonic te houden. De kaart ziet er trouwens leuk uit in de vorm van een hemd met das.

De lunch deze middag was buikspek met zurkelaardappelen (€19 + koffie) die aan één van de andere tafels gepresenteerd werd. De kaart kleurt trouwens overwegend traditioneel Vlaams

FullSizeRender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We kozen als hapje voor het gedroogd West-Vlaams rood met frisse yuzu boter en flinterdun geroosterd brood (€17). Garnaalkroketten (€14) en coquille (€15) werden onze voorgerechten. Volgens de regels van de kunst klaargemaakt, geen compromissen bij de keuze van de ingrediënten en mooi gepresenteerd met een apart potje knolgroentjes naast mijn coquille die trouwens ook perfect gegaard was.

FullSizeRender

FullSizeRender

 

Voor het hoofdgerecht lieten we de pulled pork voor wat ze was net als de skrei met mousseline aardappelen. We kozen allebei voor de kalfsblanquette (€23). Geserveerd in een mooie ouderwetse terrine met gekookte aardappelen kwam een meer dan royale portie op tafel. Ook hier waren we weer onder de indruk van de smaak en de bereidingswijze. De geuze er bij smaakte trouwens voortreffelijk.

FullSizeRender

 

Afsluiten deden we met een dame blanche (€9), koffie en thee.

De rekening bedroeg €145 voor ons twee, niet mals maar we hadden dan ook drie gangen gegeten. Hadden we enkel de lunch genomen dan hadden we economischer geweest maar als je de kaart bekijkt dan wil je graag alles eens proeven (wij toch :-)) De prijzen van de gerechten zijn echt niet duur, zo kregen we twee mooie kroketten voor €14, kost een halve liter water ook maar €3 net als de koffie en de thee.

Samen met de vriendelijke bediening en de chef die mee de gerechten serveert is het eigenlijk een beetje jammer dat de pop up maar openblijft tot half maart. Sommige concepten zijn zo geniaal door hun eenvoud dat ze gewoon mogen blijven bestaan.

Pop up Sans Cravate

Langestraat 126

8000 Brugge

Reserveren kan enkel via de website: www.sanscravatepopup.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.