Het ontbijt van Achiel

Op de hoek van de Ezelstraat en het Achiel Van Ackerplein vond je vroeger het restaurant De Pottekijker maar de zaak werd recentelijk overgenomen en werd omgedoopt tot Achiel, verwijzend naar de premier die er zijn gelijknamig plein had en ook een tijd in de buurt heeft gewoond. De make over is totaal en ziet er goed uit met de wit geschilderde balken en muren.  Een hoge tafel in het midden van de zaal en een lange bank tegen de muur, mooie tafels en stoelen, meer dan geslaagd. De kaart is onderverdeeld in ontbijt, lunchgerechten en tea room. Achiel gaat namelijk vroeg slapen, rond 17u gaan de lichten al uit.

Wij kwamen om te ontbijten en hadden de keuze tussen een drietal formules. Annemieke koos voor Healthy (€8,50) en ik voor Achiel (€10). Toen een grote mand met broodjes en koffiekoeken na een tijdje op tafel kwamen kreeg ik even schrik omwille van de hoeveelheid. Het bleek echter om een misverstandje te gaan in de keuken, ze hadden per ongeluk tweemaal het ontbijt Achiel gemaakt. Het werd echter onmiddellijk rechtgezet en er kwamen uitgebreide excuses.

De pistolets waren lekker vers, kaas en ham van goeie kwaliteit en ook het fruitsap was versgeperst. Alleen jammer van de voorverpakte choco, terwijl de confituur in glaasjes werd opgediend. Mijn zachtgekookt eitje, die ik extra bestelde (+€1,50), was ook perfect zachtgekookt.

Het healthy ontbijt was een grote kom met vers fruit, yoghurt en een (te) grote hoeveelheid havermout. Er was ook een kannetje warme amandelmelk.

Het ontbijt was verzorgd en lekker, een versgebakken koekje bij de koffie zou het misschien nog meer afmaken. Achiel is nog maar net open en de draai moet nog wat gevonden worden. Zo mistten we wat sfeer en hartelijkheid maar dat komt beslist nog wel. Je moet je echter kunnen onderscheiden om in een stad als Brugge het waar te maken.

We komen nog eens terug voor de lunch, de weeksuggestie vol au vent met puree zag er alvast veelbelovend uit.

 

Achiel

Achiel Van Ackerplein 2

8000 Brugge

0498/43 35 35

9 responses to “Het ontbijt van Achiel

 1. Ondertussen zijn wij eens geweest voor een lunch, suggestie kabeljauw stond net als vol au vent op het bord aangeprezen. We besloten voor de kabeljauw te gaan. Op zich niet slecht, maar ook geen uitblinker in zijn soort.
  Terwijl op de kaart de gerechten allemaal rond de 18€ geprijsd staan, schrokken we toch wel even toen de rekening eraan kwam en we voor de lunch maar liefst 28€ dienden op te hoesten. Voor een hoofdgerecht zonder drank, vind ik dit toch wel veel te hoog geprijsd.
  Op zich begrijpelijk dat de kabeljauw duur staat, maar een vermelding van de prijs was hier toch wel zeker aan de orde.

 2. Lunch in de Huzaar,Vlamingstraat Brugge.
  Spannend, een promotiebon in de streekkrant voor een gratis aperitief bij een lunch van 14 euro per persoon.(nieuwe uitbaters)
  Wij vandaag zaterdag een reservatie gemaakt en daar naartoe.
  Een hartelijke verwelkoming en de mededeling dat de lunch vandaag als voorgerecht een garnaal en kaaskroketje en als hoofdschotel scampi diabolique( een zeer lekker gerecht maar veel te kleine portie(amper 6 scampi’s)
  Uiteindelijk kregen wij de rekening voorgeschoteld en de lunch bleek maar liefst op zaterdag 28euro te zijn, dit hadden ze ons vooraf wel even mogen meedelen!!!
  Helaas voelen wij ons toch wel bedrogen.

 3. Pingback: Easter in Bruges
 4. Vandaag voor de tweede maal gaan ontbijten op deze zeer toffe locatie, aangename uitbaters, rustig en zeer gezellig om te zitten….
  Terug was dit allemaal dik inorde en meer dan voldaan….
  Zeker een aanrader!
  Mij zien ze zeker terug binnenkort…..
  Grtjes Tine

 5. Super ontbijt verzorgd en alles erop en eraan…. Extra grote troef vriendelijke en charmante bediening !! Een adresje om te onthouden, AANRADER ???

 6. Wij waren er vandemorgen, 02.07.2016.om 8u30
  Gekozen voor ontbijt Achiel, 10 euro.
  Basisontbijt, zeer lekker, verse produkten en eigenlijk genoeg. Niettegenstaande wij thuis altijd uitgebreid ontbijten met grotere stukken toespijs enz….
  Hartelijke ontvangst, mooi interieur. Goeie stoelen.
  Eén “minpunt”, graag twee tassen koffie (of kannetje misschien) per persoon………
  Wij gaan zeker terug. Een aanrader.

 7. Dag Els,
  Waarom denk je dat Achiel failliet is? Als je de website bezoekt krijg je inderdaad een melding over een faling maar als je de boodschap goed leest blijkt het dat de websitebouwer in faling is en dus niet Achiel.

  Vriendelijke groeten,

  Filip

 8. Wij vonden de ontvangst en bediening maar matig. De uitbaatster bleek vooral aandacht te hebben voor bevriende klanten waardoor we ons wat verwaarloosd voelden in de bediening. Het ontbijt op zich was in orde, maar door de sfeer (of gebrek eraan) komen we wellicht niet meer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.