Carcasse, vlees zoals het hoort****

Heel regelmatig gaan we naar Sint Idesbald waar je een aantal mooie winkels netjes op een rijtje vindt. Patisserie Destrooper, een grote kookwinkel, viswinkel Mare Nostrum, fruit en groenten en natuurlijk slagerij Dierendonck. Deze ambachtelijke slager weet ons altijd te verleiden met zijn mooie stukken vlees, charcuterie en bereidingen. Dat ik zelf slagerszoon ben verklaart voor een stuk mijn voorliefde natuurlijk. Een mooi stuk vlees moet ook perfect gebakken zijn om er optimaal van te kunnen genieten en dat kan je vinden bij Carcasse.Dat Hendrik Dierendonck een slager is met een missie bewijst zijn voorvechtersrol om vlees met mate te nuttigen en ook de minder bekende stukken op het voorplan te brengen. Het restaurant en de slagerij zijn met elkaar verbonden door middel van een railsysteem. Zo legt het vlees de kortste weg naar de eindverbruiker.

FullSizeRender

En voor vlees moet je er echt wel zijn, je zal dan ook wel raar bekeken worden als je vraag wat de vis van de dag is… Daarvoor moet je bij Julia zijn. Je kan ook kiezen voor een stukje varkensvlees of kalfsvlees maar het merendeel kiest voluit voor een côte a l’os. Ben je met een grotere groep en reserveer je het op voorhand dan kan je er ook een speenvarkentje of hoevekip eten.

Het interieur is sober met veel beton, houten tafels met servetten die aan een ring hangen. Er zijn ook hoge tafels in een uitsprong met witte faiencetegels zodat het lijkt alsof je plaatsneemt in een grote koelcel. De hammen die er aan de zijkanten aan haken hangen maken het plaatje af. Kom je hier voor een romantische tête à tête dan kom je bedrogen uit, andere gasten worden steevast aan de lange tafels bijgeschoven. Leuk wel, zo raak je aan de praat met wildvreemden die er meestal ook komen uit liefde voor het eten en willen proeven van een lekker stuk vlees.

Wij kozen voor enkele kleine gerechten bij wijze van voorgerecht om dan klaar te zijn voor het grotere werk, zijnde een mooi stuk gerijpte entrecôte. Zo waren er crispy varkensoren met een lekkere dipsaus, zeer lekkere humus met lardo en gedroogde entrecôte van West-Vlaams Rood rund.

Kiezen doe je voor een groot stuk met je ogen en dat hebben ze bij Carcasse goed begrepen. Een kar met de verschillende stukken vlees wordt tot bij de tafel gereden en met een woordje uitleg wordt de keuze gemaakt. Wij kozen voor Hereford en Limousin rund zodat we ook onderling nog konden vergelijken.

Het vlees kwam perfect gebakken op tafel samen met een heleboel side dishes. Lekkere sla, broccoli en de smeuïgste mousseline dat we ooit hadden gegeten. Door het bakken in de Josper oven kreeg het vlees een heerlijk krokant korstje en was de binnenkant perfect saignant. Voor de dames die het vlees nog liever iets verder gegaard zagen werden enkele sneetjes terg meegenomen om wat verder te laten garen. We dronken er een fles “Secret des Dieux” bij en het smaakte prima. Je kan trouwens je eigen wijn meebrengen mits het betalen van een kurkrecht van €18.

FullSizeRender

FullSizeRender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De mannen gingen nadien nog overstag voor een dame blanche, de dames bleven koffie en een likeurtje.

We hadden een perfecte avond gehad en betaalden €323 voor ons vier. De prijs voor het vlees schommelde tussen de €39 en €42 per persoon. We hadden het er zeker voor over, je eet hier dan ook topkwaliteit die klaargemaakt werd volgens de regels van de kunst.

De bediening was jong, vlot en dynamisch. Restaurant Carcasse is zonder meer een schot in de roos voor elke vleesliefhebber!

Foto’s Sophie Vanhulle 😉

Carcasse

Henri Christiaenstraat 5

8670 Sint Idesbald

058/51 72 49

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.