La Bouffée****, lekker eten voor een eerlijke prijs

In Damme vind je naast boekenwinkels heel wat restaurants. Wij gingen met vrienden eten in La Bouffée en dat is prima bevallen. De zaak ligt in de Kerkstraat, dus vrij centraal. Om op zaterdagavond parking te vinden dien je zowel over een portie geluk als stuurmanskunsten te beschikken. Het interieur is landelijk opgevat met veel bruine tinten en zware rieten stoelen. Toen we binnenkwamen zat de zaal zo goed als vol. We kregen een tafel achteraan en konden zo alles goed overschouwen. De gerechten kwamen vlot uit de keuken en ook de bediening verliep de hele avond gesmeerd. Vriendelijk en efficiënt, zo hoort het ook.

Op de kaart staan verschillende vis en vleesgerechten. Er is ook een aantrekkelijk geprijsd menu van drie gangen voor €38. “Volgens het humeur van de chef” stond er bij, altijd een beetje tricky maar aangezien zijn favoriete voetbalploeg die avond gewonnen had besloten we het er op te wagen. Bij het aperitief hadden we al twee lekkere hapjes gekregen.

Voorgerecht was carpaccio van rund met parmezaan, rucola, crème van avocado, krokantjes en ganzenleverschilfers. Het vlees was bijzonder smaakvol en op kamertemperatuur. Dikwijls komt een carpaccio rechtstreeks uit de koelkast en moet daarmee aan smaak inboeten, maar dat was hier nu niet het geval. We dronken er een half flesje uitstekende rode wijn bij.

FullSizeRender

 

Hoofdgerecht was een open lasagne met steenbolkfilet. Ook hier weer een mooie presentatie en lekkere smaken. De beukenzwammen waren mooi goudbruin gebakken, groene asperges en jus van Maerlantbier maakten alles af. Hierbij dronken we een Italiaanse witte wijn, Saladini.

FullSizeRender

Als dessert was er een carpaccio van ananas, beignet van ananas, karamel en een bolletje ijs. Fris en niet te klassiek. Met een koffie, thee en een paar biertjes voor de mannen zat de avond er op. We betaalden voor ons zessen €391,90, zo’n €65 per persoon dus. Gin’s en mojito’s als aperitief wegen ook door natuurlijk.

Alle gerechten waren ons zeer goed bevallen, met verse ingrediënten en stielkennis kan er weinig fout lopen.

Er is tijdens de week en op zaterdag ook een twee gangen lunch voor €24.

 

La Bouffée

Kerkstraat 26

8340 Damme

050/680588

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.