Teasers bij La Tâche***

Sinds begin dit jaar kan je bij La Tâche terecht voor kleine gerechtjes in een afzonderlijk deel van het restaurant. De linkerkant is nog altijd het restaurantgedeelte maar het rechter gedeelte kreeg een volledige make-over. Je komt er terecht in een wit en modern interieur die in fel contrast staat met het de art deco aankleding van het gebouw. Wij gingen er enkele proeven. Bij een gin-tonic kozen we een tweetal hapjes voor bij het aperitief, San Danieleham en humus van aubergine, een lekkere start. Op een klein blaadje staan dan de eigenlijke teasers. Je kan op eigen tempo kiezen en bijbestellen naargelang de avond vordert.

De gerechtjes zijn origineel en perfect klaargemaakt. Wij kozen er voor om elk bordje te delen, zo konden we er zo veel mogelijk proeven. De prijzen vallen mee, je betaalt nooit meer dan €10 per bord. Al kan dat natuurlijk ook behoorlijk oplopen…

IMG_4272 IMG_4273

 

We proefden onder meer een kroketje van duif, tempura van lagoustine met groene curry, aardappelsmeus met krab en gepocheerd ei en kalfslende met risotto. Allemaal heerlijk, samen met een super fles rode wijn uit Italië. Ook de Bollywoodburger, quinoasalade en de pijlinktvis vielen in de smaak. Al viel op dat de beschrijving op de kaart niet altijd klopten met hetgeen we uiteindelijk in ons bord kregen. De spinazie bij de pijlinktvis en de gebrande paprika bij de quinoasalade ontbraken wat niet wil zeggen dat de gerechten er minder smaakvol door waren.

IMG_4275

IMG_4274

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rekening tikte dan ook aardig aan, we kwamen uit op meer dan €200 met twee. De rekening heb je natuurlijk zelf in de hand maar gin tonic aan €14 per stuk zijn duur, vooral als je er geen hapje bij krijgt. Ook onze fles wijn van ongeveer €60 deed de rekening aandikken.

De bediening was vriendelijk en efficiënt, al was er weinig interactie met de gastvrouw en de chef die bijna de hele avond met een andere gast aan een tafeltje garnalen zaten te pellen. En laat het nu uitgerekend die garnalen te zijn die vervangen werden door krab bij de aardappelsmeus… En dan de muziek, dat is een allegaartje van Franse chanson, loungemuziek en een of andere Oosterse krijgsmuziek. Een wat meer jazzy sfeer zou hier misschien beter passen.

 

Leuk concept maar je moet je een beetje kunnen beheersen… 🙂

 

La Tâche

Blankenbergse Steenweg 1

8000 Brugge

050/680252

One response to “Teasers bij La Tâche***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.