Dessert space****, desserts maar dan anders…

De oude vismijn van Zeebrugge is deze zomer het decor van Dessert Space, het pop-up restaurant van Sven Coryn. In die buurt een zaak starten is niet zo evident en dan nog proberen een ommezwaai te maken in onze vastgeroeste culinaire beleving is het al helemaal niet. Toch is deze freelance chef vastberaden, binnen enkele dagen opent er een eindje verder ook nog een pizzeria. Het begin van een revival? Sven Coryn studeerde af aan hotelschool Ter Groene Poorte en deed in verschillende sterrenzaken ervaring op. Door die verschillende invloeden begon hij zich meer en meer te concentreren op desserts of sweet food zoals hij het zelf graag noemt.

Desserts zijn vaak een aanhangsel van een volledig menu, veel mensen haken ook af wanneer een dessert wordt voorgesteld. Te veel gegeten of op dieet zijn vaak voorkomende uitvluchten… Dat wil deze chef veranderen. In plaats van twee of drie hartige gerechten te serveren en dan pas een dessert, gooit hij het roer volledig om. Een hartig gerecht en twee of drie zoete gerechten. Vrees geen suikerboost, de zoetstoffen worden tot een minimum beperkt. Het resultaat is even verrassend als origineel. Wij mochten reeds voorproeven en waren onder de indruk.

We dronken een aperitiefje aan een picknicktafel buiten samen met popcorn met curry. Daar kregen we ook een eerste hapje. Ingelegd vlees met een subtiele rooksmaak en een lekker zurige combinatie van wortel en rode kool.

IMG_5010

Binnen volgde een tweede: vlaswijting met radijs, slahart en pomme fondant. eenvoudige maar heerlijke combinaties.

IMG_5012

Dan volgde een stoet “sweet food”. Er was de schitterende overgang van hartig naar zoet met een combinatie van aubergine, pannekoek van kikkererwten met chocolade en humus van witte bonen. Daarna volgde geitenkaas met aardbeien en peperkoek. Andere topper was samengesteld uit rabarber, passievrucht, ijs van rozenbottel en vanillecake. Een klassieke baba au rhum met ijs van karnemelk en saffraan sloot het rijtje af.

IMG_5013

IMG_5014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5015

IMG_5016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We dronken nog een origine koffie en kregen een bordje brownie met blauwe bes en créme van melkchocolade.

IMG_5018 (2)

Iedere dag wordt er een lunchformule aangeboden voor €18,50. Daarvoor krijg je een hartig en een zoet gerecht. Er zijn iedere dag ook drie desserts individueel of samen verkrijgbaar, ingedeeld in drie verschillende categoriëen. Pur, tea of classic. Je kiest wat je wil of deelt met je tafelgenoten. Fingerfood staat eveneens op de kaart. Gedurende de week wisselen de gerechten constant, er is dus veel afwisseling.

Er zijn verschillende biologische wijnen per glas of fles te verkrijgen van een bevriende wijnhandelaar Troca VN 

Brussels Beer Project zorgt voor de biervoorraad. Verschillende bieren zijn in beperkte oplage verkrijgbaar.

Dessert Space is origineel en vernieuwend, de bordjes waren goed uitgebalanceerd. Verwacht dus geen mierzoete klassiekers maar eerder doordachte gerechten met een zure en frisse ondertoon. De zomer begint goed!

 

Dessert Space

Vismijnstraat 53

8380 Zeebrugge

0474/238258

Gesloten op dinsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.