Grün****, lekkere en gezonde lunch!

Beetje bij beetje komen er nieuwe en leuke adresjes bij in Brugge. Moest je vroeger naar Gent of Antwerpen om een hip adresje te vinden dan moet je nu niet ver meer de deur uit. Onlangs opende in de Dweersstraat Grün. Een gezellig ingerichte zaak waar je vooraan een slaatje kan kopen om mee te nemen en achteraan een plaatsje kan zoeken als je wat meer tijd hebt. Grün heeft alvast zijn start niet gemist, toen wij er op een zaterdagmiddag na 13u binnenstapten konden we nog juist een plaatsje vinden, naast elkaar met zicht op het leuke binnenterras.

Op de kaart staan voornamelijk slaatjes, toasts en een paar desserts.Er zijn ook een paar aperitiefhapjes. In de open keuken wordt alles a la minute klaargemaakt.

Ondanks de gezellige drukte verliep de bediening vrij vlot. We bestelden een vermouth met gin (de aankomende hype naar het schijnt) en enkele hapjes. De gepekelde groentjes en de humus met nog warm naanbrood werden snel goedgekeurd. Mooi verzorgd en met smaak, lekker.

IMG_5042

Daarna kwam er een Marokkaanse couscoussalade met mergueze worstjes en voor Annemieke een Ceasarsalade op tafel. Opnieuw twee verzorgde borden, vol smaak. Een perfect lunchgerecht. We sloten nog af met een stukje van de kaastaart.

IMG_5045

IMG_5043

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen met een drankje betaalden we €66 voor ons twee. Reken voor een salade ongeveer €17. De hapjes bij het aperitief kosten ongeveer €6.

Een leuke zaak en de perfecte stop voor een gezonde en lichte lunch. Meer van dat graag!

 

Grün

Dweersstraat 4

8000 Brugge

0476 92 85 80

Gesloten op zondag en maandag

3 responses to “Grün****, lekkere en gezonde lunch!

 1. Is inderdaad een toffe zaak: lekker en gezond eten geprepareerd door jonge mensen die er echt zin in hebben. Ik wens hen echt veel succes toe en hoop dat veel mensen de weg naar hun zaak vinden.
  Sol

 2. Best leuke ontdekking in Brugge !
  Het enthousiasme, samen met de kookkunst, van de zaakvoerders werkt aanstekelijk en een vlotte korrekte bediening plaatst de nieuwe zaak op exclusief niveau in de shoppingregio van de binnenstad.
  Een originele en lekkere, buitenlandse formule, wordt hier voorgesteld, in een aktuele maar toch gezellige sfeer.
  Succes toegewenst !
  Miguel

 3. Intussen 2 keer geweest en daar zal het waarschijnlijk ook bij blijven. Op zich wel lekker gegeten elke keer, maar het is toch wel vrij duur voor wat je “maar” krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.